Νέο φαρμακευτικό σκεύασμα για την υπερλιπιδαιμία από τη Lavipharm


Συμβάλει στην πρόληψη καρδιαγγειακών συμβάντων και της καρδιαγγειακής νοσηρότητας και θνησιμότητας σε ένα ευρύ φάσμα ασθενών με διαταραχές των λιπιδίων

Παιανία, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 – Η Lavipharm προχώρησε στην κυκλοφορία νέου φαρμακευτικού σκευάσματος για τη θεραπεία της Υπερχοληστερολαιμίας, ενισχύοντας την πολυετή, δυναμική και καταξιωμένη παρουσία της στη θεραπευτική κατηγορία της Καρδιολογίας και των παθήσεων του Καρδιαγγειακού Συστήματος.

Η Yπερχοληστερολαιμία είναι μία ιδιαίτερα συχνή διαταραχή που σχετίζεται με τα αυξημένα επίπεδα ολικής και LDL χοληστερόλης και αποτελεί τον μείζονα παράγοντα κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Παρόλα αυτά, η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση μπορούν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για τους ασθενείς. Το νέο φαρμακευτικό σκεύασμα της Lavipharm εντάσσεται στην κατηγορία των υπολιπιδαιμικών φαρμάκων και συγκεκριμένα των στατινών, οι οποίες, βάσει των Ελληνικών και Διεθνών Κατευθυντηρίων Οδηγιών, αποτελούν τον «Ακρογωνιαίο λίθο» της υπολιπιδαιμικής θεραπείας, με αποδεδειγμένο όφελος στη μείωση των καρδιαγγειακών συμβάντων.

«Έχοντας τον ασθενή πάντα στο επίκεντρο, στόχος μας είναι με το νέο φαρμακευτικό σκεύασμα να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική αγορά», δήλωσε ο κ. Αριστείδης Πολυβός, Head of Marketing Rx. Με την κυκλοφορία του νέου σκευάσματος, η Lavipharm διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της στην Καρδιολογία, στην οποία δραστηριοποιείται από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα και συγκεκριμένα από το 1914, ενώ το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο διαδερμικό σύστημα για τη θεραπεία της στηθάγχης.

Με πορεία περισσότερων από 100 ετών, η Lavipharm δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμάκου από το 1911, έχοντας πάντα ως στόχο την αρωγή στο λειτούργημα των ιατρών και φαρμακοποιών, με την παροχή αξιόπιστων θεραπευτικών επιλογών. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες των ασθενών.

Η Lavipharm είναι σήμερα ένας ολοκληρωμένος ελληνικός Όμιλος έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμακευτικών, παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων στην Ελλάδα, με σημαντική διεθνή δραστηριότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κατερίνα Φραγκιουδάκη
Lavipharm
Τηλ. 210 6691 106
kfragioudaki@lavipharm.com

Προηγούμενα Νέα Συνεργασία ZeniΘ με τον Άκη Πετρετζίκη
Επόμενα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ προϊόντων VEGAN από την COSMOCERT σε συνεργασία με την EVE VEGAN