6 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε στην επιχείρησή σας το email marketing


Θα ακούσετε κατα καιρούς πολλές απόψεις για το email marketing. Άλλοι θα σας πουν πως τώρα με το GDPR είναι χάσιμο χρόνου το email marketing. Άλλοι θα σας πουν πως είναι μια τακτική ξεπερασμένη, μη αποδοτική. Ποιά είναι η αλήθεια; Ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Είτε μιλάμε για B2B είτε μιλάμε για B2C επιχειρήσεις το email marketing αποτελεί ένα καταπληκτικό εργαλείο για να αυξήσετε τους πελάτες σας και το brand awareness της εταιρείας σας.

Θέλετε να δούμε τα πλεονεκτήματα του email marketing και γιατί το χρειάζεστε?

Ας ξεκινήσουμε.

1)Είναι απολύτως οικονομικό και εξαιρετικά αποδοτικό.

Σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο προβολής και διαφήμισης έχει εξαιρετικά χαμηλό κόστος, θα μπορούσε κάποιος να πει σχεδόν μηδενικό για την επιχειρηση. Ταυτόχρονα όμως για κάθε 1€ που δαπανάται για email marketing θα σας αποφέρει κατα μέσο όρο 7-8 φορές μεγαλύτερη απόδοση.

2)Είναι mobile-friendly

Σκεφτείτε τα εξής. Πρώτον όλες οι σύγχρονες συσκευές έχουν πρόσβαση σε email, κάτι που σημαίνει πως ανα πάσα ώρα και στιγμή με το email μπορείτε να διαφημίσετε τα προϊόντα σας σε χιλιάδες συσκευές. Δεύτερον όλοι πλην απειροελαχίστων εξαιρέσεων εχουν email οπότε με μια έξυπνη και σωστή στρατηγική μπορείτε πολύ εύκολα να προσεγγίσετε αποτελεσματικά τους πελάτες σας και να αυξήσετε έτσι τις πωλήσεις σας.

3) Μπορείτε να στείλετε αυτοματοποιημένα μηνύματα

Όταν δηλαδή κάποιος προχωρά σε μία ενέργεια να του στέλνετε ένα email που θα τον ενημερώνει αμέσως για τα επόμενα βήματα. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο να γράφετε email, καθώς τα email automation έρχονται να σας λύσουν τα χέρια.

4) Μπορείτε να στέλνετε προσφορές στους πελάτες σας

Το email marketing είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ενημερώσετε τους πελάτες σας για τις προσφορές σας και να τους προτρέψετε πολύ αποτελεσματικά να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Αποτέλεσμα; Μεγάλη αύξηση πωλήσεων

5) Μπορείτε να στέλνετε προσωποποιημένα email στους πελάτες σας

Με τη σύγχρονη τεχνολογία έχετε τη δυνατότητα παρακολουθώντας την πορεία ενός χρήστη μέσα στην ιστοσελίδα ή το eshop σας να βρείτε τί είναι αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει και να του στείλετε email με προσωποποιημένη προσφορά ή ενημέρωση. Δεδομένου ότι οι χρήστες λατρεύουν τα προσωποποιημένα email αυτό θα σας οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερο conversion.

6) Μπορείτε πολύ εύκολα να εκμεταλλευτείτε το newsletter

Το newsletter θα σας επιτρέψει να στείλετε στους επισκέπτες σας χρήσιμα άρθρα ανάλογα με το τι τους ενδιαφέρει, τα νέα της επιχείρησης και ανακοινώσεις και γιατί όχι να μπείτε σε μια διαδικασία διαλόγου μαζί τους που θα σας βοηθήσει να βγαλετε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Αυτοί ήταν οι 6 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε email marketing και είναι λοιπόν προφανές πως το email marketing όχι απλά δεν τελείωσε αλλά συνεχίζει ακόμα πιο δυναμικά να αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για κάθε επιχείρηση που θέλει να εκτοξεύσει τις πωλήσεις της άμεσα, οικονομικά και αποτελεσματικά.

Στην WEBONE με την πολυετή μας εμπειρία, τα εξειδικευμένα μας στελέχη και την προσήλωση μας στο λεπτομερή σχεδιασμό και κατασκευή της ιστοσελίδας ή του eshop σας, και στην άριστη γνώση marketing είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τα πιο σύγχρονα εργαλεία και να σας βοηθήσουμε να πετύχετε κάθε σας εταιρικό στόχο φέρνοντας στην επιχείρηση σας το μέλλον του web design.

Ελάτε στη WEBONE για να κατασκευάσουμε μαζί την επόμενη επιτυχημένη ιστοσελίδα σας που θα σας φέρει στην κορυφή των πωλήσεων.

Προηγούμενα Οικολογικές χάρτινες συσκευασίες τροφίμων
Επόμενα Σταφίδα υπερτροφή: Δείτε τα 6 οφέλη της σταφίδας αν την εντάξετε στη διατροφή σας