Οι «Έξυπνες & Ασφαλείς Πόλεις» του μέλλοντος


Οι «Έξυπνες & Ασφαλείς Πόλεις» του μέλλοντος
από τον όμιλο Direction Business Network, τη Wind και τη Mobileye,
την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις 17:00

Οι νέες εξελίξεις, η πρόοδος των τεχνολογιών των επικοινωνιών, η γενικότερη ανάπτυξη εξελιγμένων υπηρεσιών πληροφοριών και συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, η αύξηση του πληθυσμού των αστικών κέντρων, η κλιματική αλλαγή και ένας ευρύς συνδυασμός παραγόντων κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών, επιτάσσει τη μεταμόρφωση του αστικού ιστού σε «έξυπνη πόλη».

Mια «έξυπνη πόλη» μπορεί να διαχειριστεί ορθότερα και αποτελεσματικότερα τους πόρους της, φυσικό κεφάλαιο, υποδομές, ενέργεια, οικονομία αλλά και το ανθρώπινο και κοινωνικό της κεφάλαιο. Διασφαλίζει καλύτερη τοπική αυτοδιοίκηση, ασφαλέστερους δημόσιους χώρους, προσβασιμότητα για τους πολίτες, ασφαλείς μετακινήσεις, ενώ καταφέρνει να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των κατοίκων της. Στόχος είναι, λοιπόν, η βελτίωση του αστικού βιοτικού επιπέδου.

Σε απόλυτη συνάφεια με το σκεπτικό της «έξυπνης πόλης», η Wind και η Mobileye παρουσιάζουν υπηρεσίες και εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην εσπερίδα «Έξυπνες & Ασφαλείς Πόλεις», την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις 17:00, στο συνεδριακό κέντρο Maroussi Plaza, στο Μαρούσι.

Χωρίς αμφιβολία, το μεγάλο στοίχημα της Αυτοδιοίκησης είναι να καταφέρει να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πολιτών υπό ένα πολυπαραγοντικό αναπτυξιακό πρίσμα. Στο πλαίσιο μιας «έξυπνης πόλης» μπορούν να συμπεριληφθούν πολλαπλά αναπτυξιακά σχέδια, στοχεύοντας στην εξασφάλιση προσβασιμότητας, στη βελτίωση των όρων ασφαλών μετακινήσεων, στη βελτίωση του αστικού σχεδιασμού, στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών με οικονομικούς αλλά και περιβαλλοντικά φιλικούς όρους, στην ενίσχυση της ελκυστικότητας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στην εσπερίδα «Έξυπνες & Ασφαλείς Πόλεις» θα παρουσιαστούν μερικές από τις πιο καινοτόμους και πρωτοποριακές μεθόδους καθώς και συστήματα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινότητα των πολιτών και να προσφέρουν ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον στους δημότες και τις τοπικές κοινωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εσπερίδα θα τιμήσει με την παρουσία του και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Yossi Amrani.

«ΕΞΥΠΝΕΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ»
Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις 17:00
Συνεδριακό Κέντρο Maroussi Plaza

Προηγούμενα Νέα μεγάλη επένδυση για την DHL Express Ελλάδας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης
Επόμενα Cyber Insurance: Εργαλείο Διαχείρισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας με πολλά πλεονεκτήματα