Αυτοάνοσα νοσήματα και ολιστική ιατρική


Καταρχάς να πούμε λίγα λόγια, για το τι ακριβώς είναι τα διάσημα, πλέον, αυτοάνοσα νοσήματα. Τα Αυτοάνοσα νοσήματα, ουσιαστικά , είναι φλεγμονές που εμφανίζονται όταν ο οργανισμός αρχίζει να επιτίθεται στον ίδιο του τον εαυτό. Πρόκειται για χρόνιες ασθένειες, που τις περισσότερες φορές λέγεται ότι δεν είναι ιάσιμες και πρέπει να ακολουθείται φαρμακευτική αγωγή, για το όλο το υπόλοιπο της ζωής του ασθενούς.
Τα Αυτοάνοσα νοσήματα, είναι η μάστιγα της εποχής και πλήττουν περισσότερους ανθρώπους από τα καρδιακά νοσήματα και ο καρκίνος μαζί. Τα τελευταία πενήντα χρόνια έχουν μια αύξηση, της τάξεως του 400% και ταλαιπωρούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Οι αιτίες σχετίζονται άμεσα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και με το γεγονός ότι έχει διαταραχθεί η διατροφική αλυσίδα. Η σύγχρονη διατροφή περιλαμβάνει τροφές που αυξάνουν την οξύτητα του οργανισμού και ως αποτέλεσμα επιβαρύνουν πολύ το λεμφικό σύστημα. Ως γνωστόν το λεμφικό σύστημα είναι ο ‘’σκουπιδοφάγος’’του σώματός μας, είναι αυτό το σύστημα δηλαδή που συλλέγει τα απόβλητα των κυττάρων, τα νεκρά κύτταρα και άχρηστα παραπροϊόντα του μεταβολισμού και τα αποβάλλει με την κυκλοφορία των νεφρών. Ένα δυσκίνητο και γεμάτο τοξίνες λεμφικό σύστημα θα έχει ως συνέπεια τη συσσώρευση όλου αυτού του άχρηστου υλικού, το οποίο δεν μπορεί εύκολα να αποβληθεί. Επίσης, παλαιότερα, οι θρεπτικές ουσίες, που λαμβάναμε, μέσω του φαγητού, ήταν πολύ περισσότερες από ότι σήμερα. Η υπερβολική παραγωγή αγαθών, έχει οδηγήσει, στην απώλεια των θρεπτικών συστατικών. Για αυτό και τα Αυτοάνοσα νοσήματα, συναντώνται κυρίως, στις αναπτυγμένες χώρες. Όσο μεγαλύτερο το βιοτικό επίπεδο, τόσο περισσότερα και τα κρούσματα.

Το πιο δημοφιλές από τα Αυτοάνοσα νοσήματα, είναι η Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα, όπως η Ελκώδης κολίτιδα, η Νόσος του Crohn, η Μυασθένεια , η Θρομβοπενία , το Σύνδρομο Sjogren, ο Διαβήτης τύπου Ι, η Θυρεοειδίτιδα Hashimoto , η Ψωρίαση, ο Ερυθηματώδης λύκος, η Γυροειδής αλωπεκία, η Σκληροδερμία, η Ρευματοειδής αρθρίτιδα και όλων των ειδών οι Δερματίτιδες.

Όλα τα παραπάνω θεωρείται ότι αποτελούν ασθένειες, τις οποίες τις φέρεις ο ασθενής για όλη του τη ζωή, χωρίς να απαλλάσσεται ποτέ από αυτές. Πρόκειται για μια κατάσταση, η οποία περικλείει μεγάλη ταλαιπωρία, κούραση, λήψη αμέτρητων φαρμάκων, πόνο και μερικές φορές μέχρι και απώλεια της ίδιας του της ζωής.

ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ Η ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ;

Καταρχάς, πρέπει να οριστεί ότι ο ψυχογενής παράγοντας, παίζει τεράστιο ρόλο στην πρόκληση ή στην εγκαθίδρυση όσον αφορά στα Αυτοάνοσα νοσήματα. Εν αρχήν, εξετάζεται σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο ασθενής και τι ακριβώς σχέση έχει με το αυτοάνοσο νόσημα που φέρει. Είναι δυναμικός, είναι αμέτοχος, έχει επαναπαυτεί σε αυτή την κατάσταση ή βρίσκεται σε μια συνεχή άρνηση, νομίζοντας ότι ζει σε όνειρο και κάποια στιγμή θα ξυπνήσει;

Αφού αξιολογήσουμε τη ψυχική δόμηση του ασθενούς, τον βοηθούμε να αντιληφθεί πλήρως, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Έπειτα του δίνουμε να καταλάβει ότι είναι τελικά στο χέρι του να την πολεμήσει. Μετά, εξετάζουμε τι ακριβώς τροφές προσλαμβάνει και κατά πόσο αυτές, είτε επιδεινώνουν, είτε βοηθούν το αυτοάνοσο που τον έχει προσβάλει. Για παράδειγμα θα πρέπει να περιοριστεί η κατανάλωση τροφών που επιβαρύνουν το λεμφικό σύστημα όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα σιτηρά και να προτιμηθεί μια διατροφή που προάγει την αποτοξίνωση του λεμφικού όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα βότανα. Τα τελευταία παίζουν καθοριστικό ρόλο καθώς η αποτοξινωτική τους δύναμη είναι πολύ σημαντική.

Η αιτία του προβλήματος, πέραν του στάσιμου λεμφικού όπως προείπαμε, προέρχεται από την αλλοίωση των προϊόντων της φύσης. Από την ίδια τη φύση θα έρθει και η λύση. Οπότε προτρέπουμε τον ασθενή, να ακολουθήσει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, που θα τον βοηθήσει να χτυπήσει το πρόβλημα στο σύνολο. Αυτή άλλωστε, είναι και η βασική αρχή, της Ολιστικής Ιατρικής. Η καταπολέμηση του προβλήματος υγείας, θα έρθει από τη συνολική επίθεση του οργανισμού στο αυτοάνοσο και όχι το αντίθετο.

Η κάθε περίπτωση εξετάζεται διαφορετικά και προτείνεται μια διαδικασία, που να αρμόζει στον καθένα ξεχωριστά, για να πετύχουμε τουλάχιστον να κρατήσουμε τα Αυτοάνοσα νοσήματα, σε ύφεση και να μειώσουμε τα κρούσματα έξαρσης στο ελάχιστο . Προτείνουμε μια εναλλακτική αντιμετώπιση του προβλήματος, που σίγουρα, πρώτον, θα μειώσει τη συνεχή πρόσληψη φαρμάκων. Δεύτερον θα δώσει τη δυνατότητα στον ασθενή να βελτιώσει την υγεία του γενικότερα, αλλά και να έχει την ευκαιρία να επιτεθεί ο ίδιος στα Αυτοάνοσα νοσήματα και να δώσει τη δική του μάχη, με τα όπλα που του δίνει η φύση από μόνη της. Εφόσον ο πάσχων πειθαρχήσει, αντιληφθεί την αιτία της πάθησής του και καταλάβει ότι το πρόβλημα του είναι αντιμετωπίσιμο, η θεραπεία είναι εφικτή.

Θα το βροντοφωνάζουμε συνέχεια!! Η δύναμη της φύσης είναι τεράστια!! Το γεγονός ότι απομακρυνθήκαμε από αυτή, προξένησε πολλές δυσχερείς καταστάσεις. Με την πολύτιμη βοήθεια της Ολιστικής Ιατρικής, θα βρείτε τον τρόπο να επιστρέψετε στο γνώριμο, φυσικό σας περιβάλλον!!

Προηγούμενα Γιατί η δημιουργία ενός blog είναι σημαντική για την επιχείρησή σας
Επόμενα Magento ή WooCommerce – Τι να επιλέξετε κατά τη κατασκευή του eshop σας;