Γιατί η δημιουργία ενός blog είναι σημαντική για την επιχείρησή σας


Όπως πάντα λέμε, «Το περιεχόμενο δεν είναι βασιλιάς, είναι το βασίλειο». Η δημιουργία ενός blog έχει γίνει μια κορυφαία επιλογή για τους ανθρώπους που ασχολούνται με το μάρκετινγκ, επειδή το μάρκετινγκ περιεχομένου έχει αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα μεταξύ των επιχειρήσεων ως ένα αποτελεσματικό και ευρέως διαδεδομένο εργαλείο πωλήσεων και προσέλκυσης πελατών.

Οι επιχειρήσεις με blogs αποκτούν αποφασιστική αύξηση τις επισκεψιμότητας κατά 126% περισσότερο από τις επιχειρήσεις χωρίς blogs.
Ας δούμε παρακάτω τα σημαντικά σημεία που κάνουν ένα blog σημαντικό μέρος της επιχείρησής σας.

Τι μπορεί να κάνει το Blog για την επιχείρησή σας;

1. Είναι μια ευκαιρία να καθιερωθείτε ως ειδικοί στον κλάδο σας

Ακόμα κι αν η επιχείρησή σας βρίσκεται σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης, η δημιουργία ενός blog συνεχίζει να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εδραιωθεί η τεχνογνωσία της εταιρείας σας στον κλάδο. Το blog σας έχει τη δυνατότητα να είναι μια πλατφόρμα για πολύτιμο περιεχόμενο που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα ο ιστότοπός σας να γίνει ο πηγαίος κώδικας για πληροφορίες σχετικά με τη βιομηχανία σας. Επιπλέον, το blog σε σταθερή βάση επιτρέπει στην εταιρεία σας να αναπαράγει τη φήμη, την εμπιστοσύνη, καθώς και την εξοικείωση με την αγορά-στόχο σας.
Όταν χτίζεται την αξιοπιστία σας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημοσιεύσετε θέματα που είναι συνυφασμένα με την αγορά σας. Εάν είστε στο B2C, για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε για τα προϊόντα σας. Αν βρίσκεστε σε B2B, τότε συνιστάται να γράφετε για διαυγή και εμπεριστατωμένα θέματα σχετικά με τις υπηρεσίες σας και τις τρέχουσες τάσεις στον κλάδο. Γράφοντας τα άρθρα του blog σας με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπετε στους αναγνώστες σας να επωφεληθούν από τις πληροφορίες που μεταφέρετε. Εάν είστε μια επιχείρηση στο διαδίκτυο, φροντίστε να βοηθήσετε την ανάπτυξη ηλεκτρονικού εμπορίου σας με τακτικές ενημερώσεις στο blog σας.

2. Συμπληρώνει την παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το Social Media Marketing γίνεται ακόμη πιο σημαντικό για τις εταιρείες τώρα που οι άνθρωποι βρίσκονται πάντα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Η κοινή χρήση άρθρων του blog σε ένα μεγάλο ακροατήριο απαιτεί ακόμα μοναδικό και υψηλής ποιότητας περιεχόμενο. Τουλάχιστον το 94% των χρηστών δίνουν προτεραιότητα στη σημασία και την αξία των πληροφοριών προτού το μοιραστούν με άλλους. Κατευθυνόμενοι αυτούς τους συνδέσμους στη σελίδα του blog σας, ο ιστότοπός σας κερδίζει πολύ περισσότερη έκθεση από μια ταχέως αυξανόμενη ομάδα υποψήφιων πελατών.

Κάθε δημοσίευση στο blog σας που δημιουργείτε προορίζεται να μοιραστεί σε διάφορα κανάλια κοινωνικών μέσων. Για πολλές επιχειρήσεις, η ομορφιά στα κοινωνικά μέσα βρίσκεται στο πιθανό ποσό των ανθρώπων που μπορούν να δουν το blog σας, να ανακαλύψουν το εμπορικό σήμα σας και πιθανόν να δημιουργήσουν αγορές. Με αυτό το τρόπο το blog είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία για την εταιρεία σας να επεκτείνει το κοινό σας, λόγω της ικανότητάς του να αυξήσει την εμπλοκή του ιστότοπού σας με τους πιθανούς πελάτες σας.

Μελέτες από την Social Media Examiner δείχνουν ότι μέχρι και το 81% των εμπόρων θέλουν να αυξήσουν τη χρήση του πρωτότυπου γραπτού περιεχομένου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εταιρείες, γνωρίζουν ότι οι χρήστες θέλουν πρωτότυπα, χρήσιμα και εμπνευσμένα περιεχόμενα για μια αξέχαστη εμπειρία στο διαδίκτυο. Μειώστε τον κίνδυνο να χάσετε πιθανούς πελάτες έχοντας αρχικές δημοσιεύσεις blog που εμφανίζονται στις σελίδες κοινωνικών μέσων σας.

3. Βελτιώνει το SEO της ιστοσελίδα σας

Το 2011, η Google παρουσίασε τον «freshness algorithm» που ευνοεί τους ιστότοπους με φρέσκο ​​περιεχόμενο στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Από τότε, πολλές επιχειρήσεις που ήθελαν να βελτιώσουν τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) θα στραφούν στη δημιουργία μιας σελίδας blog στις ιστοσελίδες τους. Σε αυτήν την ψηφιακή εποχή, η δημιουργία ενός blog είναι ο πιο οργανικός και γνήσιος τρόπος για να παρέχετε συνεχώς νέο περιεχόμενο.

Σήμερα, όλες οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης αναζητούν φρέσκο ​​και σχετικό περιεχόμενο. Η σελίδα του blog σας είναι η πιο αποτελεσματική πλατφόρμα για να χρησιμοποιήσετε δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά ή φράσεις-κλειδιά που βελτιώνουν την κατάταξη της Google στον ιστότοπό σας. Με το blogging ως τακτική μάρκετινγκ περιεχομένου, θα έχετε την πιο απλή και φθηνή προσέγγιση στην προσφορά στις μηχανές αναζήτησης και στους χρήστες του περιεχομένου που θέλουν.

Καθώς ο ιστότοπός σας βελτιώνει την απόδοση του SEO, αρχίζετε να δημιουργείτε φυσικά εισερχόμενους συνδέσμους, ενώ άλλοι ιστότοποι παραθέτουν το περιεχόμενό σας στα άρθρα τους. Οι εισερχόμενες συνδέσεις δεν είναι μόνο μεγάλες για SEO, αλλά και σημαντικές στη δημιουργία αυξημένης επισκεψιμότητας πίσω στον ιστότοπό σας.

4. Βελτιώνει τη σχέση σας με τους πελάτες σας

Οι εταιρείες που έχουν blog κάνουν πάνω από 1,5 φορές περισσότερους επισκέπτες στον ιστότοπο τους. Η δημιουργία του blog της εταιρείας σας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αναπτύξετε και να βελτιώσετε τις πελατειακές σας σχέσεις εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο μπορεί να εμπλουτίσει τον χαρακτήρα στο εμπορικό σήμα σας. Το Blogging δίνει τη δυνατότητα στο μάρκα σας να αποτυπώνει το ενδιαφέρον του κοινού ενώ αγγίζει τις ανησυχίες που σχετίζονται με τη βιομηχανία και μερικές φορές μοιράζεται τις ενημερώσεις σχετικά με τις τελευταίες εταιρικές πληροφορίες. Οι πελάτες εκτιμούν χρήσιμες πληροφορίες και θυμούνται πάντα το εμπορικό σήμα που τους δίνει αυτό.

Οι Τελικές μας Σκέψεις

Λόγω της αποτελεσματικότητάς του στη βελτίωση της κατάταξης στα φυσιολογικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας, πολλές εταιρείες έχουν ήδη δηλώσει ότι το blogging είναι κρίσιμη πτυχή της επιχείρησής τους.

Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ενώ η δημιουργία blog είναι ένα καλό ξεκίνημα, η ενημέρωση συχνά είναι αυτό που θα το έκανε πιο αποτελεσματικό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η έρευνα, μια αφοσιωμένη ομάδα συγγραφέων και ένας ικανός οργανισμός ανάπτυξης ιστοσελίδων που μπορεί να σας βοηθήσει να φιλοξενήσετε το ιστολόγιό σας στην ιστοσελίδα της εταιρείας σας.

Ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε ένα blog στον ιστότοπό σας; Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Προηγούμενα Ανδρικό Βραχιόλι - Το οπτικό στοιχείο της προσωπικότητας ενός άνδρα
Επόμενα Αυτοάνοσα νοσήματα και ολιστική ιατρική