Πως να επιλέξετε το κατάλληλο άρωμα


Η επιλογή ενός αρώματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είτε πρόκειται για Αρώματα Γυναικεία, είτε για Αρώματα Ανδρικά, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που μπορούν να μας βοηθήσουν να διαλέξουμε το κατάλληλο ανάμεσα στα Αρώματα, που θα ταιριάζει σε εμάς και μόνο σε εμάς.

Καταρχάς να ξεκινήσουμε από το βασικότερο, γιατί είπαμε τη λέξη κανόνες και ίσως σε τρομάξαμε λίγο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι το ένστικτο. Όσοι κανόνες και να υπάρχουν, αν το άρωμα που θα βάλεις πάνω σου δεν ικανοποιεί, τους αισθητικούς νευρώνες της όσφρησης, ακυρώνονται απευθείας.

Η όσφρηση είναι η πιο ισχυρή αίσθηση. Με τις μυρωδιές δένουμε συνειρμικά πρόσωπα και καταστάσεις. Τα βρεφάκια αναγνωρίζουν τη μαμά τους με τη μυρωδιά. Αν μετά από πολλά χρόνια, συναντήσουμε μια γνώριμη μυρωδιά, θα θυμηθούμε με τι την έχουμε συνδεδεμένη. Με μια εικόνα δεν θα συμβεί το ίδιο.

Για αυτό η επιλογή του αρώματος που θα μας συνοδεύει είναι και σημαντική, αλλά και πολύ προσωπική υπόθεση. Δεν αφορά κανέναν άλλον, παρά μόνο εμάς. Φυσικά και είναι καίριο το πώς αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι που έρχονται σε άμεση επαφή μαζί μας, όπως ο σύντροφος, αλλά αν εμείς δεν αισθανόμαστε καλά με αυτό, όλα τα άλλα δεν ισχύουν.

Τρομάξες; Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Εντάξει είναι λίγο αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σε βοηθήσουμε σε αυτή τη διαδικασία. Συγκεντρώσαμε λοιπόν, κάποιους παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη, προκειμένου να καταλήξεις στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις.

Πάμε λοιπόν:

Σύμφωνα με την Προσωπικότητα
Μην απαξιώνεις την προσωπικότητα. Όσο και να ταιριάζει στο δέρμα σου, αν δεν ταιριάζει στην προσωπικότητά σου, θα γίνει μια ωραιότατη παραφωνία.

Χαμηλών Τόνων
Αν είσαι άνθρωπος χαμηλών τόνων δεν σου ταιριάζουν τα έντονα Αρώματα. Μπορείς να επιλέξεις πιο γλυκές και ανάλαφρες μυρωδιές. Ας πούμε Αρώματα Γυναικεία που έχουν ως βάση τα φρούτα και βασίζονται στην ευωδία, για παράδειγμα της φρέσκιας φράουλας, του μάνγκο ή του λεμονιού. Για τους κυρίους βέβαια αυτής τη κατηγορίας, προτείνουμε Ανδρικά Αρώματα Τύπου ξυλώδη που αναδύουν ζεστή και πιπεράτη αίσθηση.

Έντονη Προσωπικότητα
Αν έχεις έντονη προσωπικότητα θα επιλέξεις ανάμεσα στα Γυναικεία Αρώματα Τύπου εξωτικών φρούτων, δηλαδή ανατολίτικα. Τα συγκεκριμένα ακόμα κι αν είναι Αρώματα Ανδρικά, περιέχουν συνήθως κεχριμπάρι, βανίλια, πατσουλί ή αρωματικά ξύλα.

Με την Ώρα της Ημέρας
Δεν μπορείς να εμφανιστείς το πρωί ενώ δεν έχει ανοίξει ακόμη το μάτι, με ένα έντονο άρωμα, που θα φορούσες στη βραδινή σου έξοδο.

ΠΡΩΙ – ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Για τις πρωινές αλλά και απογευματινές ώρες, καλά είναι να επιλέξετε το λεγόμενο *Eau de Toilette. Στην Ελλάδα το ξέρουμε σαν αποσμητικό. Για τους άντρες είναι ότι πρέπει τα Ανδρικά Αρώματα Τύπου Eau de Toilette για όλες τις ώρες. Οι άντρες έχουν πιο έντονη μυρωδιά από φυσικού τους. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

ΒΡΑΔΥ
Για τις βραδινές ώρες ήρθε η ώρα να βάλετε εκείνο το ωραίο Parfum που αγοράσατε από το Παρίσι ή από οπουδήποτε αλλού. Το βράδυ ενδείκνυται για πιο βαριές καταστάσεις. Η νύχτα είναι πλανεύτρα και ακριβώς έτσι πρέπει να είναι και τα Αρώματα που τη συνοδεύουν. Τα βράδια λοιπόν, καλό είναι να επιλέγετε ανάμεσα στο Parfum ή στο Eau de Cologne ή αλλιώς κολόνια.

Tip: Όσον αφορά στο Parfum, προσοχή στην ποσότητα γιατί έχει μεγάλη περιεκτικότητα αρωματικών ενώσεων. Μερικές σταγόνες πίσω από το αυτί φτάνουν και περισσεύουν.

Σύμφωνα με το Δέρμα και τα Μαλλιά
Ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας μετά τη μύτη σου. Θα τα βάλουμε σε σειρά για να μην μπερδευτείς:

Μαλλιά
Δέρμα
Αρώματα
Ξανθά
Σταρένιο
Δροσερά και λουλουδένια
Ξανθά
Σταρένιο
Δροσερά και πάλι αλλά λίγο πιο περίπλοκα και ελαφρώς ξυλώδη και ανατολίτικα.
Κόκκινα
Ανοιχτό
Ξυλώδη πάλι και ανατολίτικα, αλλά πιο απαλά. Μπορείς να επιλέξεις και τα λουλουδάτα αλλά λίγο πιο πικάντικα.
Καστανά
Αδιάφορο
Επίσης ξυλώδη και ανατολίτικα ή αυτά με βάση τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, λεμόνι, κίτρο) όχι πολύ βαριά όμως.
Μαύρα
Αδιάφορο
Εδώ έχουμε έντονα μαλλιά, άρα θα έχουμε και έντονα αρώματα. Ξυλώδη, βαριά λουλουδάτα και διάχυτα ανατολίτικα.

Για το τέλος κρατήσαμε ένα μυστικό. Πώς να βάζεις το άρωμα σωστά. Οι περισσότεροι το βάζουν αφού ντυθούν και λίγο πριν βγουν έξω. Μεγάλο λάθος. Καταρχάς το άρωμα πρέπει να μπαίνει πάνω στο σώμα και όχι πάνω στα ρούχα, αφενός για να αναμειχθεί με τη μυρωδιά του σώματος και αφετέρου, για να μπει στους πόρους και να αναδύεται από εκεί. Το καλύτερο θα είναι να το βάλεις ή μετά το μπάνιο ή πριν ντυθείς. Έτσι θα του δώσεις και την ευκαιρία να ξεθυμάνει όσο πρέπει και να πάρει την τελική του οσμή.
Πιστεύω πως καλύψαμε όλες τις πιθανές λύσεις και αιτίες. Τώρα ξέρεις τι πρέπει, και κυρίως τι δεν πρέπει να κάνεις. Είσαι έτοιμος/η να κατακτήσεις τον κόσμο των αρωμάτων. Μια βόλτα στην ιστοσελίδα μας aromatazois.gr, θα σε βοηθήσει να διαλέξεις το καταλληλότερο άρωμα για εσένα.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ!!!

Προηγούμενα Search Engine Marketing – Τι είναι και πως μπορεί να σας βοηθήσει
Επόμενα Ιριδολογία η άγνωστη κυρία