2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός “Εδώδιμα” food photography!!


Ο πρώτος διαγωνισμός food photography «Εδώδιμα» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις αρχές του 2019.
Αυτό μας έδωσε την ώθηση να διοργανώσουμε τον ετήσιο διαγωνισμό food photography «Εδώδιμα 2» ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους φίλους της φωτογραφίας και του φαγητού, να δηλώσουν συμμετοχή!

Ως διαγωνιζόμενους καλωσορίζουμε ερασιτέχνες, επαγγελματίες φωτογράφους, ανθρώπους που ασχολούνται με την τέχνη της φωτογραφίας και όλους όσοι είναι πρόθυμοι με το κάλεσμα αυτό, μέσα από το φακό τους, να αναδείξουν τη δημιουργική διάσταση της μαγειρικής και τη γοητεία που δοκιμάζουν στην τροφή οι αισθήσεις μας.

Με χαρά λοιπόν, Το «Σεντούκι της Γιαγιάς», σε συνεργασία με τον Δρ. Αναστάσιο Μουμτζόγλου ανακοινώνει τον 2ο διαγωνισμό φωτογραφίας τροφίμων (food photography), που θα διαρκέσει από 1 Ιουνίου 2019 μέχρι 2 Μαΐου 2020.

Τα τρόφιμα αποτελούν φωτογραφικό θέμα από τις αρχές του 1800, όταν οι ζωγράφοι ανέδειξαν πτυχές των τροφίμων, που αργότερα υιοθετήθηκαν από τους σύγχρονους φωτογράφους.

Η φωτογραφία τροφίμων (food photography) είναι μια μορφή τέχνης, που απαιτεί υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων, αλλά είναι συχνά υποτιμημένη, αφού παραβλέπεται το γεγονός ότι αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την επιτυχία πολλών επιχειρήσεων.
Οι φωτογραφίες, όμως, τροφίμων αφηγούνται μια ιστορία στους πελάτες και δίνουν βάθος και αξία σε ένα εμπορικό σήμα. Επιπλέον, περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία σχεδιασμού, που μπορούν να κάνουν μια εντυπωσιακή εικόνα, δηλαδή το χρώμα, την υφή, το σχέδιο, τη γραμμή, το σχήμα και τη φόρμα.
Βασικό συστατικό της φωτογραφίας τροφίμων (food photography) είναι η σύλληψη μιας εικόνας με τρόπο, που κάνει τον θεατή να θέλει να καταναλώσει άμεσα το τρόφιμο.

Στείλε τη δική σου συμμετοχή μέχρι το Σάββατο 2 Μαΐου 2020.

✔️Ψάχνεις θέματα για τις φωτογραφίες σου;
Μερικές ιδέες που θα βοηθήσουν: φαγητό στο τραπέζι, φωτογράφισε με το κινητό, φαγητό για την οικογένεια, φρούτα και λαχανικά, μαγείρεμα, food stylist, street food, wedding food photography

✔️Έχεις έμπνευση, ικανότητες στη μαγειρική ή στη φωτογραφία;
1. Διάλεξε τα θέματά σου
2. Βγάλε φωτογραφίες
3. Στείλε τη συμμετοχή σου στο email: sentouki.tis.giagias.contest@gmail.com

Οι φωτογραφίες που θα προκριθούν, θα εκτεθούν σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα, καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Εσύ θα λάβεις μέρος;
Στον παρακάτω σύνδεσμο δες τους όρους του Διαγωνισμού και τα ΔΩΡΑ:
https://sentoukitisgiagias.blogspot.com/p/food-photography-2.html

Έχεις ερωτήσεις; Χρειάζεσαι διευκρινίσεις;
Στείλε μας email εδώ: sentouki.tis.giagias.contest@gmail.com

Υποστηρικτές του διαγωνισμού:
Σχολές ΑΛΦΑ, Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης
Ινστιτούτο Αξιοποίησης Προϊόντων Ελληνικής Φύσης Hellenic Nature

Φωτογραφία: QUINCE-1, Φωτογράφος Ζάχος Αναστασιάδης, 1ο Βραβείο

Προηγούμενα Εκδρομή στη μαγική Θράκη!
Επόμενα Χάρτινα κουτιά ζαχαροπλαστικής από την Estia Pack: Η καλύτερη επιλογή για τα γλυκά σας