Growth driven design ένας χρήσιμος οδηγός για να μπείτε στη νέα εποχή του web design


Growth driven design, ο όρος που αντιπροσωπεύει το πιο δυναμικό παρόν και μέλλον του web design. Καθώς η τεχνολογία και οι καταναλωτικές συνήθειες μεταλλάσσονται και εξελίσσονται διαρκώς, το κλασσικό παραδοσιακό web design αρχίζει και χάνει την ισχύ και την αποτελεσματικότητα του. Γιατί; Για πολλούς και σημαντικούς λόγους, όπως το κόστος, ο μεγάλος χρόνος που απαιτείται μέχρι την παράδοση της ιστοσελιδας, μα το πιο σημαντικό απ όλα; Οτι δεν έχετε σίγουρα αποτελέσματα. Εδώ ακριβώς έρχεται το Growth driven design να δώσει τη λύση.

Ας το δούμε ως εξής. Η επιχείρηση σας και οι πελάτες σας είναι ζωντανοί οργανισμοί που διαρκώς αλλάζουν, δε θα έπρεπε λοιπόν και η ιστοσελίδα ή το eshop σας να αλλάζει στον ίδιο χρόνο με εσας? Αντί δηλαδή να έχετε μια σταθερή ιστοσελιδα, να έχετε μια ιστοσελίδα που αν κάτι δεν αρέσει στους πελάτες σας θα αλλάζει έγκαιρα ώστε να έχετε τη μέγιστη απόδοση αναγνωρισιμότητα και πωλησεις? Η απάντηση είναι ναι και αυτό ακριβώς κάνει το Growth driven design.

Σύγκριση παραδοσιακού και Growth Driven Design

Ας δούμε πως δουλεύει το growth driven design

Κατ αρχήν αποτελείται από 3 βασικές φάσεις:

-Strategy phase

-Launch pad

-Continuous improvement.

Strategy phase:

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του growth driven design είναι ότι σας βοηθά να δημιουργήσετε μία στρατηγική που θα αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα του κοινού σας και θα δίνετε λύσεις μέσα από το website σας. Τώρα, τι περιλαμβάνει η φάση του σχεδιασμού της στρατηγικής σας:

● Καθορίστε τους στόχους που θέλετε να πετύχετε μέσω της ιστοσελίδας σας. Αύξηση πωλήσεων? Αύξηση αναγνωρισιμότητας? Τι στόχο έχετε?

● Καταλάβετε τις ανάγκες του κοινού σας μέσα από UX έρευνα που θα σας δείξει τι πραγματικά θέλουν οι επισκέπτες σας απο την ιστοσελίδα σας.

● Jobs to be done:Επανασχεδιάστε ότι αποτελεί πρόβλημα.

● Καθορίστε τους τύπους buyer personas που θέλετε να προσεγγίσετε, δηλαδή τον ιδανικό τύπο πελατη για εσάς.

● Προβλέψτε και σχεδιάστε όλη την πορεία που θα ακολουθήσει ο επισκέπτης σας από την αρχική σελίδα μέχρι την τελική αγορά του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

● Σχεδιάστε μια λεπτομερή στρατηγική η οποία θα βασίζεται στην ενσωμάτωση όλων των ευρημάτων σας απο το UX research, το κοινό που θέλετε να προσεγγίσετε,το buyer journey, και με επίκεντρο τους στόχους που θελετε να πετύχετε.

● Brainstorming wish list: Φτιαξτε μια λιστα με 75-200 ιδέες που θα θέλατε να προσθέσετε στο website σας.

Launch pad:

Αφου έχουμε σχεδιάσει λεπτομερώς τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε, έχουμε βρει τα προβλήματα που θα λύσει η ιστοσελίδα μας, έχουμε καθορίσει το κοινό που στοχεύουμε έχουμε σχεδιάσει όλο το buyer journey από την αρχή, ήρθε η ώρα για δράση. Τι κάνουμε; Θέτουμε γρήγορα σε λειτουργία ένα website, που είναι σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο, και το οποίο το βελτιώνουμε στην πορεία συλλεγοντας συνεχώς δεδομένα που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τις σωστές αλλαγές ,εκεί ακριβώς που χρειάζεται.

Ποια είναι δηλαδή η τεράστια διαφορά του growth driven design? Οτι σε μια κλασική ιστοσελίδα σχεδιάζουμε και υλοποιούμε εξαρχής την ιστοσελίδα βασισμένοι σε όσα εμείς πιστεύουμε πως θα αρέσουν στους πελάτες μας, κι αν κατι δεν πάει καλά πολύ δύσκολα κάνουμε επανασχεδιασμό.

Στο growth driven design, κάνουμε συνεχώς έρευνες σε πραγματικό χρόνο και βλέπουμε, ποιο κομμάτι της σελίδας μας δεν δουλεύει, ποιο έχει χαμηλό traffic, τί θα ήθελαν οι χρήστες μας να βλέπουν σχεδιαστικά, κλπ κλπ. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα πολύ έγκαιρα να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και να εκτοξεύσουμε την ανταγωνιστικότητα της ιστοσελίδας σας σε πραγματικό χρόνο.

Continuous improvement:

Στο 3ο και τελευταίο στάδιο αφού έχουμε σχεδιάσει μια πολύ δυνατή στρατηγική, έχουμε ήδη ανεβάσει μια πολύ καλή ιστοσελίδα και eshop έχουμε το στάδιο του continuous improvement, δηλαδή της συνεχούς βελτιστοποίησης του ιστότοπου σας. Σε αυτή τη φάση ανακαλύπτουμε ποιες ενέργειες θα είχαν την καλύτερη και πιο άμεση επίδραση στην ιστοσελίδα σας και τις υλοποιούμε.

Τα νούμερα για το Growth driven design, μιλούν από μόνα τους, το traffic κατά μέσο όρο αυξάνεται κατα 14%,20% τα leads,και 18% αυξημένο conversion σε σχέση με μια παραδοσιακή ιστοσελίδα.

Στην WEBONE με την πολυετή μας εμπειρία, τα εξειδικευμένα μας στελέχη και την προσήλωση μας στο λεπτομερή σχεδιασμό και κατασκευή της ιστοσελίδας ή του eshop σας, είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τα πιο σύγχρονα εργαλεία και να σας βοηθήσουμε να πετύχετε κάθε σας εταιρικό στόχο φέρνοντας στην επιχειρηση σας το μέλλον του web design.

Για κατασκευή ιστοσελίδων με την τεχνική του growth driven design ελάτε στη WEBONE έτσι ώστε η ιστοσελίδα σας να έχει επιτυχία και κέρδος.

Προηγούμενα Αρώματα τύπου chloe γαλλική φινέτσα γοητεία και ρομαντισμός
Επόμενα Ποιά ελληνική τροφή θωρακίζει το έντερο και μας προφυλάσει από την οστεοπόρωση