Ιριδολογία η άγνωστη κυρία


ιριδολογία

Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Σίγουρα αυτό το παντοδύναμο κομμάτι του σώματός μας, που τόσο έχει ερευνηθεί, δεν μπορεί να σταματάει εκεί. Οι δυνατότητες των ματιών είναι τεράστιες και μπορούν να δώσουν λύση σε διάφορα προβλήματα, που αφορούν, στον οργανισμό ολόκληρο.

Ακόμα και να μην ξέρει κάποιος τι είναι η Ιριδολογία, ετυμολογικά και μόνο προκύπτει ότι σχετίζεται με τα μάτια. Η Ιριδολογία λοιπόν είναι μια προληπτική διαγνωστική μέθοδος, κατά την οποία εξετάζεται εξονυχιστικά η ίριδα του ματιού. Τυχόν σημάδια ή χρωματικές αστάθειες στη συγκεκριμένη περιοχή, μας παρέχουν πληροφορίες για γενετικές ευαισθησίες.

Ο ειδικός, αναλύοντας τα σχήματα και τους χρωματισμούς, με τη βοήθεια υπερσύγχρονων μηχανημάτων και με βάση κάποια εγκαθιδρυμένα κριτήρια, καταλήγει σε συμπέρασμα για την τρέχουσα κατάσταση του σώματος, αλλά και τον συσχετισμό των οργάνων μεταξύ τους. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να προλάβει ή ακόμα και να εμποδίσει μια αρρώστια, πριν ακόμα την εκδήλωσή της.

Με τη χαρτογράφηση της ίριδας, επιτυγχάνεται η ανεύρεση γενετικών προδιαθέσεων, με σκοπό να προληφθούν, πριν ακόμα εμφανιστούν. Αλλά ακόμα και να υπάρχει πεπραγμένο ασθένειας, μέσω των αποτελεσμάτων της ιριδολογίας, ο θεράπων ιατρός, θα μπορεί να προβλέψει την ίαση ή την επιδείνωσή της, οπότε θα ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει.

Σχετίζεται άμεσα με την Ολιστική Ιατρική και με τη γενικότερη φιλοσοφία της, καθώς σύμφωνα με την Ιριδολογία, κάθε μέρος της ίριδας του ματιού, αντιστοιχεί σε ένα όργανο του ανθρώπινου σώματος. Το μεγάλο πλεονέκτημα της Ιριδολογίας είναι ότι πρόκειται για μια απλή, ανώδυνη και μην επεμβατική εξέταση, χωρίς να διατρέχει κανένα κίνδυνο ο ασθενής, αλλά και χωρίς να αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο παρενεργειών.

Κατά την Ιριδολογία, χρησιμοποιούνται σε συνάφεια η σύγχρονη επιστήμη και η παραδοσιακή ιατρική. Επίσης οι αρχές της, συνάδουν απόλυτα με αυτές της Ολιστικής Ιατρικής, της φυσικοπαθητικής και της υγιεινής διατροφής. Οι προαναφερθείσες, είναι μέθοδοι αποκατάστασης, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε επίπεδο ίασης αν δεν προηγηθεί η Ιριδολογία.

Μερικά από τα πράγματα που μπορεί να μας αποκαλύψει η Ιριδολογία είναι τα εξής:

  • Την ιδιοσυγκρασία του οργανισμού (κράση).
  • Χρόνια προβλήματα.
  • Ελλείψεις σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.
  • Τι υπολειτουργεί.
  • Γενετικές αδυναμίες ή ευαισθησίες.

Η Ιριδολογία δεν είναι μια καινούρια μέθοδος διάγνωσης, απλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστή, μαζί με την διάδοση της Ολιστικής Ιατρικής. Μας έρχεται από τα αρχαία χρόνια, από μια συστάδα μεγάλων πολιτισμών που στήριζαν όλη την πρόγνωση, την θεραπεία και την πορεία της υγείας στην Ιριδολογία.

Αξιοσημείωτη αναφορά είναι ο αιγύπτιος θεραπευτής Ελ-Κακσού, κατά την περίοδο του Φαραώ Τουταγχαμών, ο οποίος είχε κάνει γνωστή την Ιριδολογία στα πέρατα της γης. Μάλιστα κατέγραψε τον τρόπο διάγνωσης σε δύο παπύρους πενήντα μέτρων, οι οποίοι βρέθηκαν στις ανασκαφές της Γκίζας και τώρα φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη του Βατικανού. Μιλάμε για μια αρχαία μέθοδο, που έχαιρε της εκτίμησης πολλών σημαντικών επιστημόνων της εποχής.

Οι εναλλακτικοί τρόποι ιατρικής, έχουν πάρει ισχυρό προβάδισμα τα τελευταία χρόνια και οι μέθοδοι τους, τείνουν να κερδίσουν το σεβασμό και την εκτίμηση των ασθενών και των ιατρών. Η Ολιστική Ιατρική στηρίζει τη μέθοδο της Ιριδολογίας και εξαρτάται άμεσα από τα αποτελέσματά της. Άλλωστε, η Ολιστική Ιατρική προάγει στο σύνολο της, έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η Ιριδολογία βοηθά αυτό να επιτευχθεί. Η φύση, μόνο καλό μπορεί να προκαλέσει. Ας αφεθούμε στα χέρια της!!!

Προηγούμενα Πως να επιλέξετε το κατάλληλο άρωμα
Επόμενα Τύποι Αρωμάτων