Κατακράτηση υγρών πως να απαλλαγείτε


απαλλαγείτε από την κατακράτηση υγρών

Η κατακράτηση υγρών σηματοδοτεί την υπερβολική συγκέντρωση νερού στο σώμα μας και πιο συγκεκριμένα στο κυκλοφορικό σύστημα, τους ιστούς και τις κοιλότητες του σώματος. Η περίσσια συγκέντρωση νερού πιθανόν να προκαλέσει πρήξιμο στο σώμα κυρίως στα πάνω και κάτω άκρα, τους αστραγάλους και την κοιλιά.
Η κατακράτηση φαίνεται να δημιουργείται στα άτομα τα οποία δεν ασκούνται καθόλου ή δεν πίνουν νερό στην καθημερινότητας τους. Ακόμα η κατακράτηση υγρών θεωρείται γνωστό σύμπτωμα σε άτομα που έχουν νοσήσει πρόσφατα και έχουν καταναλώσει και καταναλώνουν πολλά φάρμακα. Οι εγκυμονούσες και οι γυναίκες που περιμένουν έμμηνο ρύση πολλές φορές αισθάνονται πρήξιμο εξαιτίας της κατακράτησης υγρών.

Μειώστε με 7 βήματα εύκολα και φυσικά το πρόβλημα της κατακράτησης υγρών.

1. Καταναλώστε λιγότερο αλάτι ή αλάτι Ιμαλαΐων.
Το νάτριο που εμπεριέχεται στο αλάτι ή σε επεξεργασμένες τροφές έχει την τάση να εγκλωβίζει τα υγρά στα κύτταρα. Έτσι, το αλάτι Ιμαλαΐων είναι μία λύση ώστε να μην λαμβάνετε υπερβολική ποσότητα νατρίου αλλά και να μην αποβάλλετε την νοστιμιά από τα φαγητά σας. Το αλάτι Ιμαλαΐων είναι ορυκτό αλάτι με αποτέλεσμα να μην εμπεριέχει νάτριο.

2. Αυξήστε την βιταμίνη Β6.
Η βιταμίνη Β6 περιλαμβάνετε στις μπανάνες, στους ωμούς ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια, στο καστανό ρύζι και βοηθάει αποτελεσματικά στην μείωση του προβλήματος.

3. Αποφύγετε την κατανάλωση υδατανθράκων.
Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τα επίπεδα των σακχάρων και της ινσουλίνης στον οργανισμό κατά συνέπεια η αυξημένη ινσουλίνη διατηρεί το νάτριο με αποτέλεσμα να μην αποβάλλονται τα υγρά.

4. Πιείτε την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα νερού (2 – 3 λίτρα).
Η σωστή ποσότητα κατανάλωσης νερού αυξάνει την διούρηση και μειώνονται τα υγρά.

5. Καταναλώστε διουρητικά βότανα.
Πιείτε βότανα με ευεργετικές ιδιότητες χρήσιμα στην μείωση υγρών.
Το ταραξάκο, η τσουκνίδα, η αγριάδα και η σημύδα είναι τα πιο κατάλληλα βότανα για να αποβάλλεται τόσο τις τοξίνες όσο και τα υγρά λόγω των διουρητικών ιδιοτήτων. Είναι σημαντικό όταν εντοπίσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα να κάνετε μια αποτοξίνωση του ουροποιητικού σας συστήματος για να αποβληθούν οι τοξίνες και να τονωθούν τα νεφρά σας.

6. Λουτρό με άλατα Epsom.
Κάντε μπάνιο ή ποδόλουτρο με άλατα Epsom τα οποία προσφέρουν μαγνήσιο στον οργανισμό, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού και ξεπρήζουν τις πάσχουσες περιοχές, ξεκουράζοντας αποτελεσματικά το σώμα.

7. Κάντε ελαφρύ μασάζ.
Κάντε ελαφρύ μασάζ στις περιοχές που εμφανίζεται το πρήξιμο με φυτικό έλαιο αμυγδαλέλαιο και αιθέρια έλαια μέντα και καμφοράς. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε το κυκλοφορικό και την ροή του αίματος. Πάντα να κάνετε μασάζ με φορά από κάτω προς την καρδιά.

Πηγή: divinum.gr

Προηγούμενα Δείτε τις καλύτερες τεχνικές προώθησης για το eshop σας
Επόμενα Mediterranean College-39η Τελετή Αποφοίτησης