Κατασκευή eshop και marketing: 5 τρόποι για να αυξήσετε τις ηλεκτρονικές σας πωλήσεις


Η κατασκευή eshop και το marketing θα πρέπει να συμβαδίζουν στις μέρες μας. Είτε είστε μια νέα επιχείρηση είτε βρίσκεστε online αρκετά χρόνια, η αύξηση των πωλήσεων είναι μια κατάσταση που περνά από σκαμπανεβάσματα. Ό, τι κι αν έχετε κάνει με επιτυχία στο παρελθόν, οι τάσεις στο internet marketing αλλάζουν, οι συνήθειες των καταναλωτών μεταβάλλονται και οι συνεχείς εξελίξεις στο διαδίκτυο απαιτούν διαρκώς προσαρμογή και ευελιξία από κάθε e-shop.

Παρακάτω σας δίνουμε μια λίστα με 5 τρόπους για να αυξήσετε τις ηλεκτρονικές σας πωλήσεις

1. Στοχεύστε τους υπάρχοντες πελάτες σας

Όταν οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να αναπτυχθούν, σκέφτονται αμέσως γιατί δεν έχουν αρκετούς νέους πελάτες. Ωστόσο, αντί να εστιάζετε όλη σας την προσπάθεια στην απόκτηση πελατών, είναι προτιμότερο να βελτιώσετε τη στρατηγική διατήρησης των υπαρχόντων πελατών.

Σε σύγκριση με νέους πελάτες και πελάτες που πραγματοποίησαν μόνο μία αγορά στον ιστότοπό σας, οι «πιστοί» πελάτες συνήθως:

  • προσθέτουν περισσότερα αντικείμενα στο καλάθι αγορών τους
  • έχουν υψηλότερο ποσοστό μετατροπών
  • δημιουργούν περισσότερα έσοδα κάθε φορά που επισκέπτονται το e-shop σας

Μην ξεχνάτε ότι οι υπάρχοντες πελάτες είναι ήδη εξοικειωμένοι με το brand σας. Ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν τα προϊόντα σας και δεν υπάρχει καμπύλη μάθησης. Εστιάστε λοιπόν σε τρόπους βελτίωσης της εμπειρίας τους.

2. Εμφάνιση εικονιδίων που δείχνουν ότι το e-shop σας είναι αξιόπιστο

Η επιτυχία στο internet marketing είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αίσθηση ασφάλειας. Κανείς δεν θα θέλει να πραγματοποιήσει αγορές σε ένα e-shop, εάν φαίνεται ασαφές ή αναξιόπιστο. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι ασφαλής.

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί σημαντική ανησυχία για τους αγοραστές αυτές τις μέρες. Η ασφάλεια των πληροφοριών τους αποτελεί προτεραιότητα για τους αγοραστές στο διαδίκτυο. Πρέπει να το αναγνωρίσετε και να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές.

3. Χρησιμοποιήστε περισσότερα βίντεο

Οι καταναλωτές λατρεύουν τα βίντεο! Τα eshop που διαθέτουν βίντεο μπορούν να κάνουν τον μέσο χρήστη να ξοδέψει 88% περισσότερο χρόνο στις σελίδες του. Αυτό δημιουργεί αύξηση της αφοσίωσης, καθώς και ενδιαφέρον για ό, τι προσπαθείτε να πουλήσετε.

Τα βίντεο αντηχούν περισσότερο στα άτομα, οπότε είναι πιθανό να θυμούνται τι παρακολούθησαν αντί να το διαβάσουν, την ίδια στιγμή που δείχνουν στους χρήστες πώς μπορούν να χρησιμοποιούν ένα προϊόν στην καθημερινή τους ζωή.

4. Έμφαση στις κινητές συσκευές

Η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον τα κινητά τηλέφωνα για αγορές στο διαδίκτυο. Η έρευνα δείχνει ότι το 40% των χρηστών κινητής τηλεφωνίας έχουν αγοράσει κάτι στο διαδίκτυο από τις συσκευές τους. Επιπλέον, το 63% των millennials ψωνίζουν στα τηλέφωνά τους. Αυτοί οι αριθμοί δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Βεβαιωθείτε ότι το e-shop σας έχει βελτιστοποιηθεί για κινητές συσκευές, δίνοντας έμφαση σε:

  • Ευκολία
  • Ταχύτητα
  • Αποθηκευμένες προτιμήσεις και ρυθμίσεις
  • 5. Αναδείξτε τα top-selling προϊόντα

Δώστε στους πελάτες σας κάποια κατεύθυνση. Δείξτε τους τι αγοράζουν περισσότερο οι άνθρωποι που κάνουν αγορές από το e-shop σας προσθέτοντας την κατηγορία “best seller” στην αρχική σας σελίδα.

Δεν γνωρίζουν όλοι όσοι περιηγούνται στον ιστότοπό σας τι ακριβώς ψάχνουν. Εάν η εταιρεία σας πουλά ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών προϊόντων, μπορεί να είναι συντριπτική, ειδικά για έναν νέο πελάτη.

5. Αναδείξτε τα top-selling προϊόντα

Δώστε στους πελάτες σας κάποια κατεύθυνση. Δείξτε τους τι αγοράζουν περισσότερο οι άνθρωποι που κάνουν αγορές από το e-shop σας προσθέτοντας την κατηγορία “best seller” στην αρχική σας σελίδα.
Δεν γνωρίζουν όλοι όσοι περιηγούνται στον ιστότοπό σας τι ακριβώς ψάχνουν. Εάν η εταιρεία σας πουλά ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών προϊόντων, μπορεί να είναι συντριπτική, ειδικά για έναν νέο πελάτη.

Συμπέρασμα

Εάν οι πωλήσεις αρχίζουν να επιβραδύνονται ή να σταματήσουν, είναι καιρός να ανακαλύψετε νέους και δημιουργικούς τρόπους για την εμπορία προϊόντων και υπηρεσιών στο e-shop σας.

Για να το πετύχετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, η ομάδα της WebOne στη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να αναλάβει τη σχεδίαση, δημιουργία και υλοποίηση της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσετε στο e-shop σας.

Διαθέτοντας 18 χρόνια πείρα μέσα από δεκάδες απαιτητικά project, οι ecommerce experts της WebOne προσφέρουν τεχνογνωσία, αξιόπιστες λύσεις και ασφαλή αποτελέσματα σε κάθε e-shop και κατασκευή ιστοσελίδων.

Στοιχεία επικοινωνίας
https://webone.gr/
Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 41, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 2310-254007
Email: info@webone.gr

Προηγούμενα D MARIN II ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ SAFE RESTART ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΖΕΑΣ, ΓΟΥΒΙΩΝ, ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Επόμενα Νέα επιστημονική μελέτη δείχνει ότι το παιχνίδι με κούκλες οδηγεί τα παιδιά να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση