Κατασκευή ιστοσελίδας: τα 4 βασικά που σημεία που καθορίζουν την επιτυχία


Η παρουσία μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Υπάρχουν πλέον πάνω από 300 εκατομμύρια ενεργές ιστοσελίδες που πετυχαίνουν την εταιρική παρουσίαση μιας επιχείρησης και τη συνδέουν πανεύκολα με εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο.

Πριν μπείτε ωστόσο στη διαδικασία που λέγεται κατασκευή ιστοσελίδων θα εξετάσουμε παρακάτω μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να συζητήσετε μαζί με τον τεχνικό που θα αναλάβει την σχεδίασή και κατασκευή της.

Ποια πλατφόρμα να επιλέξω για την κατασκευή της ιστοσελίδας μου;

Υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες επιλογές από πλατφόρμες, με την κατασκευή ιστοσελίδας WordPress να ανεβαίνει σταδιακά στις προτιμήσεις του κοινού, αφού πέρα από το πολύ φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον διαχείρισης, επιτρέπει μια ευρεία γκάμα από παρεμβάσεις τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά, προωθώντας εξαιρετικά όσους στοχεύουν να επενδύσουν στο λεγόμενο content marketing.

Από κει και πέρα, κριτήριο για την επιλογή της πλατφόρμας αποτελεί το είδος της χρήσης που θα γίνει. Έχοντας αυτό το σκεπτικό και κατανοώντας τις ιδιαίτερες ανάγκες σας, μπορείτε να πάτε ακόμα και στη λύση της custom πλατφόρμας, που θα είναι κατασκευασμένη πάνω στις εξειδικευμένες απαιτήσεις και τη χρήση που αναμένεται να κάνετε.

Τι όνομα ιστοσελίδας domain να επιλέξω;

Υπάρχει ένα γνωστό δίλημμα όσον αφορά το όνομα της ιστοσελίδας: να  μπει το όνομα του brand ή μια βασική λέξη-κλειδί που θα βοηθήσει στο SEO; Η απάντηση βρίσκεται και πάλι σε αυτό που εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες!

Για όσες επιχειρήσεις, η κατασκευή ιστοσελίδας αποσκοπεί στην ανάδειξη και καθιέρωση του brand τους, τότε το όνομα της ιστοσελίδας είναι μονόδρομος να είναι το όνομα του brand.

Αν πάλι αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα και ο στόχος είναι να πετύχετε όσο πιο σύντομα, μια σημαντική άνοδο στα οργανικά αποτελέσματα των αναζητήσεων, τότε επιλέξτε λέξη-κλειδί.

Διαλέγοντας το κατάλληλο theme (σχεδιαστικό design template)

Ένα από τα προβλήματα που καλείται να επιλύσει και που απασχολεί όποιον αποφασίζει να προχωρήσει σε σχεδίαση ιστοσελίδας ή ανακατασκευή ιστοσελίδας είναι η επιλογή του σωστού theme και γενικότερα της κατάλληλης εμφάνισης του site.

Πριν από μια σωστή απόφαση καλό είναι να περιηγηθείτε ανάμεσα σε πολλές επιλογές, καθοδηγούμενοι από τον τεχνικό σας όσον αφορά τα λειτουργικά μέρη που καλύπτονται (ή όχι) από τα theme που βλέπετε.

Στόχος και πάλι είναι να προβλεφθούν όλες οι αναγκαίες προσθήκες που αφορούν τη χρήση που θα κάνετε, αλλά και τους στόχους που έχετε θέσει, με αποτέλεσμα το νέο σας website να είναι πλήρως εξοπλισμένο αλλά και ικανό να προσφέρει μια υψηλού επιπέδου εμπειρία περιήγησης στους επισκέπτες του.

Αυτός ο λόγος είναι που ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις επιλέγουν να αποκτήσουν ένα custom theme το οποίο εξυπηρετεί με ακρίβεια τις δικές τους ανάγκες, ενώ είναι απαλλαγμένο από περιττά εργαλεία και features που έχουν προεγκατεστημένα τα έτοιμα theme. Με αυτό τον τρόπο ένα website wordpress περιλαμβάνει μόνο όσα πραγματικά αφορούν τη χρήση και τον σκοπό του, με αποτέλεσμα να είναι γρηγορότερο, με υψηλό UX για τους χρήστες, φιλικό για τις μηχανές αναζήτησης και πολύ εύκολο σε μετέπειτα αλλαγές και προσθήκες.

Επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη

Σε όλα τα παραπάνω βήματα που αναφέραμε, ωστόσο, η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη παραμένει η Νο1 προτεραιότητα για να αποκτήσετε μια σύγχρονη ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας, αλλά και να έχετε το απαραίτητο και άμεσο support για κάθε σας ανάγκη στην πορεία της συνεργασίας σας.

Η τεχνική ομάδα της WebOne στη Θεσσαλονίκη, μετρώντας 18 χρόνια στην κατασκευή ιστοσελίδων και του digital marketing, προσφέρει τη σιγουριά και την ασφάλεια που χρειάζεται μια επιχείρηση για να καθιερώσει το brand της στο διαδίκτυο. Μέσα από ένα εξειδικευμένο team με μεγάλη κατάρτιση και πείρα σε απαιτητικά projects, η Webone αναλαμβάνει να σας καθοδηγήσει με ασφάλεια στην σχεδίαση της νέας ιστοσελίδας, προσφέροντας καινοτόμες προτάσεις, άμεσες λύσεις και άψογο περιβάλλον συνεργασίας.

Στοιχεία επικοινωνίας

https://webone.gr/
Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 41, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 2310-254007
Email: info@webone.gr

Προηγούμενα Πρωτοποριακή χειρουργική αφαίρεση όγκου στο πάγκρεας
Επόμενα To One Video του Project Agora εγγυάται στα brands το απρόσκοπτο ενδιαφέρον του καταναλωτή και επένδυση μόνο βάσει αποτελέσματος