Λάπις Λάζουλι – Η πέτρα του Ουρανού


lapis

Η ομορφιά του Λάπις Λάζουλι αναφέρθηκε πρώτη φορά στο Δυτικό κόσμο από τον Μάρκο Πόλο το 1271, αλλά οι άνθρωποι στην αρχαία Μεσοποταμία και στην Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν αυτό το πετράδι πολύ πριν από εκείνο το έτος. Για παράδειγμα, στα ερείπια της Ουρ ανακαλύφτηκε ένα σουμεριακό κολιέ φτιαγμένο από αυτή την πέτρα. Στη χρυσή νεκρική μάσκα του Φαραώ Τουταγχαμών, τα μάτια και τα φρύδια είναι φτιαγμένα από Λάπις Λάζουλι. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι επίσης κονιορτοποιούσαν αυτό το γαλάζιο πετράδι και το χρησιμοποιούσαν ως χρωστική ουσία σε ζωγραφιές και σε σκιές ματιών. Στην Κίνα, οι βασιλικές σφραγίδες και τα γλυπτά διαφόρων ειδών φτιάχνονταν από αυτή την πέτρα.

Στο παρελθόν, το Λάπις Λάζουλι εξορυσσόταν κυρίως στο Αφγανιστάν και στη Σιβηρία, κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη. Όμως, στα πρόσφατα χρόνια η Χιλή έγινε ο κύριος προμηθευτής αυτής της όμορφης πέτρας. Αν επισκεφτείτε ποτέ τη Χιλή, θα δείτε αυτό το όνομα σε πολλά καταστήματα τουριστικών ειδών και σε κομψά κοσμηματοπωλεία.

Ο Λάπις Λάζουλι όμως έχει και πολλές ιδιότητες, πολλές εκ των οποίων θεραπευτικές.

Αρχικά θεωρείται ότι ενδυναμώνει το σώμα και το πνεύμα ενώ βοηθά να ρυθμίζουμε την εσωτερική μας δύναμη. Εξυψώνει το πνεύμα, ανοίγει το Τρίτο Μάτι και ισορροπεί το Τσάκρα του Λαιμού.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

  • Ανακουφίζει από τη ναυτία, την ημικρανία και τους πονοκεφάλους.
  • Ενισχύει το αναπνευστικό και νευρικό σύστημα και διευκολύνει να ιαθούν παθήσεις του άνω αναπνευστικού συστήματος όπως του λαιμού, του λάρυγγα και του θυρεοειδή.
  • Ανακουφίζει το κουρασμένο σώμα και τα άκρα αν βάλλουμε έναν λίθο μέσα σε ζεστό νερό ενώ βοηθάει στην πτώση του πυρετού και λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες σε μώλωπες και χτυπήματα.

Για περισσότερα χειροποίητα κοσμήματα ελάτε στο eshop μας

Πηγές: JW.ORG, BIKIPEDIA

Προηγούμενα Beautiful & Sexy on Valentine's Day
Επόμενα Πίτες με χειροποίητο φύλλο - Σεμινάριο