Λεμφικό σύστημα: Δείτε πως μπορείτε να κάνετε αποτοξίνωση


Λεμφικό σύστημα και αποτοξίνωση του οργανισμού

Το λεμφικό σύστημα είναι το ίδιο και ίσως περισσότερο σημαντικό από το κυκλοφοριακό για τον οργανισμό μας και η καλή λειτουργία του είναι σημάδι υγειάς για τον οργανισμό μας. Όμως το λεμφικό σύστημα καθημερινά επιβαρύνεται από μεγάλο αριθμό τοξινών, απόβλητα και νεκρά κύτταρα τα οποία μην μπορώντας να αποβληθούν μέσω των νεφρών , παραμένουν και δηλητηριάζουν το ίδιο μας το σώμα. Οι μεγαλύτεροι εχθροί του λεμφικού μας είναι οι ζωικές πρωτεΐνες, τα σιτηρά, τα αντιβιοτικά και τα αρνητικά συναισθήματα.

Το λεμφικό σύστημα είναι πολύ σημαντικό καθώς καθαρίζει τα υγρά και τα απόβλητα των κυττάρων και τα αφήνει καθαρά και υγιή. Χωρίς καθαρισμό στο λεμφικό σύστημα μπορεί να προκληθούν παθήσεις όπως: ινομυαλγία, φούσκωμα, έκζεμα, ψωρίαση, σκλήρυνση κατά πλάκας, αρθρίτιδα και γενικά τα λεγόμενα ‘’αυτοάνοσα νοσήματα΄΄, άλγη και πόνους, παχυσαρκία, καρκίνος.

Πως γίνεται η αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος;

Φρούτα
Τα φρούτα αποτελούν τους καθαριστές του σώματος και ειδικά τα ώριμα, φρέσκα φρούτα έχουν πολύ ισχυρή δύναμη και ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που βοηθάνε τα μέγιστα στον καθαρισμό του λεμφικού συστήματος.

Καστορέλαιο
Οι κομπρέσες με καστορέλαιο μπορούν να καταπραΰνουν τις φλεγμονές και να διεγείρουν την κίνηση του λεμφικού.

Βότανα
Τα βότανα είναι ένας πολύ ισχυρός σύμμαχος που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό και τόνωση του λεμφικού συστήματος. Γάλιο, εχινάκεια, άρκτιο είναι κάποια από αυτά.

Περπάτημα
Καθώς το λεμφικό στερείται κάποιας αντλίας, όπως έχει το κυκλοφορικό σύστημα με την καρδιά, για την κινητοποίησή του, στην ουσία η αποτοξίνωση του γίνεται με το περπάτημα και την κίνηση.

Τραμπολίνο
Το τραμπολίνο είναι ένας πολύ αποτελεσματικός και διασκεδαστικός τρόπος κινητοποίησης του λεμφικού συστήματος.

Ξηρή εντριβή
Η ξηρή εντριβή με σφουγγάρι ΄΄λούφα΄΄ ενεργοποιεί το λεμφικό και βοηθάει στην απομάκρυνση των αποβλήτων.

Λεμφικό μασάζ
Αποτελεί άλλη μια πολύ αποτελεσματική τεχνική για την κίνηση του λεμφικού, απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση είναι η καλή νεφρική λειτουργία, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το λεμφικό αποτοξινώνεται μέσω των νεφρών. Ειδικά στην περιοχή της πλάτης υπάρχουν τα λεγόμενα νεύρο-λεμφικά σημεία κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης , τα οποία ενεργοποιώντας τα μπορούμε να πετύχουμε την κινητοποίηση του λεμφικού.

Σάουνα
Η σάουνα είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορούν να αποβληθούν οι τοξίνες από το σώμα καθώς η αύξηση της θερμοκρασίας ενεργοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες που μέσω του ιδρώτα αποβάλλουν τις τοξίνες από το λεμφικό σύστημα.

Σκωτσέζικο ντους
Η εναλλαγή κρύου – ζεστού νερού αυξάνει την κίνηση όλων των υγρών στο σώμα όπως και του λεμφικού. Ξεκινάμε από τα πόδια και συνεχίζουμε στα άνω άκρα.

Δείτε περισσότερα για θέματα υγείας και ολιστικής ιατρικής

Προηγούμενα Η Pegneon συνεργάστηκε με το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της PepsiCo για τη δημιουργία εκπαίδευσης μέσω ηλεκτρονικού παιχνιδιού.
Επόμενα Beautiful & Sexy on Valentine's Day