Μικρό μπάνιο και λύσεις


Μικρό μπάνιο και «στυλάτο»! Γίνεται ;

Κι όμως γίνεται !!

Μικρό μπάνιο , δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι » στυλάτο » !!

Μπάνιο : ίσως το σημαντικότερο δωμάτιο του σπιτιού μας ! Είναι ο χώρος που μας κάνει να αισθανόμαστε φρεσκάδα, ανανέωση , αναζωογόνηση! Ότι μέγεθος και να έχει το μπάνιο μας , εάν δεν έχει τη σωστή διαμόρφωση και διακόσμηση, μπορεί να μας φανεί ξενικό και απόμακρο – μόνο αυτό δεν επιθυμούμε σε ένα χώρο καθημερινής χρήσης – . Τι πρέπει να κάνουμε , όμως , εάν το μπάνιο μας είναι μικρό ;Υπάρχουν κάποια «τρικ» που μεταμορφώνουν το μπάνιο , το «μεγαλώνουν» οπτικά και του δίνουν στυλ !!

Το φως, φυσικό ή τεχνητό, είναι σημαντικό στοιχείο για να νιώθετε ευχάριστα στο χώρο του μπάνιου, ενώ παράλληλα μειώνει τις σκιές οι οποίες κάνουν οποιοδήποτε χώρο να φαίνεται μικρότερος. Ιδανικά, φροντίστε το μπάνιο σας να φωτίζεται όσο γίνεται περισσότερο από το φυσικό φως της ημέρας. Εάν έχετε μονό φωτιστικό πάνω από το νιπτήρα, αντικαταστήστε το με μικρά spots οροφής. Το ίδιο να κάνετε εάν το μπάνιο σας είναι τυφλό δηλαδή εάν δεν έχει παράθυρο για να μπαίνει φυσικό φως.

Αν το μπάνιο σας είναι μικρό αλλά ψηλό , χαμηλώστε το ύψος της οροφής με ψευδοροφή. Οπτικά μεγαλώνει το πλάτος με τον τρόπο αυτό.

Ένας μεγάλος καθρέφτης, επίσης , πάνω από το νιπτήρα αλλά και σε άλλους τοίχους του μπάνιου – όπως για παράδειγμα πίσω από την πόρτα – θα διπλασιάσει την αίσθηση του χώρου, αντανακλώντας ταυτόχρονα και περισσότερο φως. Προσοχή όμως: Αν οι καθρέφτες τοποθετηθούν εντελώς αντικριστά μεταξύ τους, θα δημιουργούν πολλαπλά είδωλα και το αποτέλεσμα θα είναι κουραστικό.

Οι ανοιχτόχρωμοι τόνοιχρωμάτωνδείχνουν πάντα μεγαλύτερο ένα χώρο, σε σύγκριση με έναν με πιο σκουρόχρωμους τόνους. Διαλέξτε πλακάκια σε ανοιχτά χρώματα και βάψτε αν μπορείτε τις πλαϊνές επιφάνειες αλλά και την οροφή, σε επίσης ανοιχτόχρωμους τόνους ( δεν χρειάζεται όλοι οι τοίχοι να είναι «ντυμένοι» με πλακάκι ). Προσοχή: ανοιχτούς θέλουμε τους τόνους των χρωμάτων , αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποικιλομορφία χρωμάτων , αρκεί ο τόνος τους να είναι ανοιχτός ! Και μη ξεχνάτε ότι το χρώμα επηρεάζεται και αλλάζει σε σχέση με το διπλανό του χρώμα !

Η τοποθέτηση πλακιδίων στο πάτωμα σε ευθείες γραμμές, θα βοηθήσει το μπάνιο σας να φανεί πιο μακρύ απ’ ότι είναι. Επίσης, επιλέξτε πλακίδια με όσο γίνεται μεγαλύτερη διάσταση. Στην περίπτωση που βρίσκεστε στο στάδιο της κατασκευής ή σε διαδικασία ανακαίνισης, σκεφτείτε την περίπτωση να τοποθετήσετε τα ίδια πλακάκια στο δάπεδο και στους τοίχους, ώστε να χάνονται τα όρια του χώρου!

Τα έπιπλα που ακουμπούν στο δάπεδο, περιορίζουν τόσο οπτικά όσο και πρακτικά την ελεύθερη κίνηση στο χώρο του μπάνιου. Επιλέξτε μια κρεμαστή αποθηκευτική μονάδα, βάλτε στενά ραφάκια στο χρώμα του τοίχου, κρεμάστε από ένα γάντζο το καλαθάκι με τα άπλυτα και ετοιμαστείτε να δείτε το χώρο του μικρού σας μπάνιου να μεταμορφώνεται !

Διαλέξτε εντοιχισμένο καζανάκι, σε περίπτωση που χτίζετε ή ανακαινίζετε, για να δημιουργήσετε έναν οπτικά ενιαίο χώρο γύρω από τα είδη υγιεινής. Η τοποθέτησή του είναι πολύ απλή ( το ίδιο και η επισκευή του σε περίπτωση βλάβης ) , η λειτουργία του πιο αθόρυβη και δεν υπάρχει αμφιβολία πως αισθητικά είναι πιο όμορφο !

Προηγούμενα Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας
Επόμενα Κατασκευάστε την κουζίνα των ονείρων σας