Μηλόπιτα στο τηγάνι


Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για Μηλόπιτα στο τηγάνι, από την αγαπημένη φίλη μας και food blogger Ελπίδα Χαραλαμπίδου και από το blog της. Είχαμε την τύχη να την δοκιμάσουμε από τα χεράκια της στα εγκαίνια του νέου μας καταστήματος, όπου μας τίμησε και μας μάγεψε με της δημιουργίες της.

Ναι εύκολα και πολύ νόστιμα σε λίγα λεπτά τρώτε Μηλόπιτα. Τέλεια ιδέα αν θέλετε γλυκό και έχετε 2 μήλα στο σπίτι. Με ελάχιστα υλικά και τόσο πλούσια γεύση θα την αγαπήσετε. Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε τηγανητή Μηλόπιτα.

Υλικά

2 Μήλα ή Μπανάνες ή Αχλάδια (αναλόγως τα διαθέσιμα φρούτα σας ή ότι σας αρέσει περισσότερο εσάς) αν έχετε μπορείτε να βάλετε και λίγα καρύδια.

1 κ.σ βούτυρο

1 κ.σ μέλι

1 κ.γ Υγρή βανίλια ή Βανίλια Μαδαγασκάρης

1/2 κ.γ Κανέλα

2 Αυγά

1/2 κούπα Ζάχαρη

1/2 κούπα Γάλα

Πρέζα αλάτι

100 γρ Αλεύρι κοσκινισμένο

60 γρ Βούτυρο

1 κ.γ Μπέικιν Παουντερ

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι 25 εκ βάζουμε το βούτυρο-μέλι και τα φρούτα κομμένα καρέ. Προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Μέχρι να γίνουν τα φρούτα ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το αλάτι με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν στο μείγμα με τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα.

Σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι χαμηλώνουμε την φωτιά για 10 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε σαν ομελέτα μπορείτε και με ένα πιάτο αν σας βοηθάει. Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και η Μηλόπιτα είναι έτοιμη αφήνουμε για 5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και κανέλα και έχουμε τέλεια μυρωδάτη Μηλόπιτα.

Previous Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα
Next Cookies Χωρίς Ζάχαρη Νηστίσιμα