Υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων


χρηματοδότηση νέας επιχείρησης

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει ένα νέο χρηματοδοτικό προϊόν, προχωρώντας στη διάθεση μικροπιστώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος εγγυήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία EaSI.

Το χρηματοδοτικό προϊόν προέκυψε ως αποτέλεσμα συμφωνίας που σύναψε η Εθνική Τράπεζα με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για διάθεση κεφαλαίων συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη στήριξη αποκλειστικά πολύ μικρών και νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά και επαγγελματιών / αυτοαπασχολούμενων.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, «που είναι η μεγαλύτερη που έχει συναφθεί στην Ελλάδα προς το σκοπό αυτό», οι νέοι επιχειρηματίες αποκτούν πρόσβαση σε μικροπιστώσεις που φτάνουν έως 25.000 ευρώ, για κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης ή αγορά παγίων στοιχείων, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις και σε συνδυασμό με περίοδο χάριτος, χαμηλή δόση και διάρκεια αποπληρωμής έως 6 έτη αναλόγως της μορφής χρηματοδότησης που θα επιλέξουν.

Η υποστήριξη που παρέχεται προς τις μικρές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος εγγυήσεων EaSI δεν περιορίζεται, μόνο στο σκέλος της χρηματοδότησης. Όπως αναφέρεται, ο νέος επιχειρηματίας θα ανακαλύψει ότι πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς επιπλέον παρέχονται στο δανειολήπτη προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης (υπηρεσίες mentoring), εστιασμένα στις ανάγκες της δικής του επιχείρησης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διάθεση μικροπιστώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος εγγυήσεων «EaSΙ» στο nbg.gr

Προηγούμενα Εξαγωγές τροφίμων: Δείτε πως με το content marketing θα αυξήσετε τις εξαγωγές σας
Επόμενα Πως η ολιστική ιατρική βοηθάει στην αντιγήρανση