Ντουλάπα ώρα μηδέν..όσο κ να το αποφεύγεις η άνοιξη ειναι εδώ…Δες πώς μπορείς να ξεπεράσεις το όλο ζήτημα χωρίς να φτάσει να γίνει “Γολγοθάς” σε 5 απλα βηματα & tips!!!!!!!

Βήμα 1 – Άδειαστε ολόκληρη τη ντουλάπα σας

Αδείαστε την ντουλάπα σας και χωρίστε τα ρούχα σε τρεις κατηγορίες: 1. Αυτά που κρατάμε (τα φοράμε αυτή την περίοδο,είναι κλασικά ρούχα που φοράμε όλο το χρόνο κλπ) 2. Αυτά που αποθηκεύουμε (π.χ. άλλης εποχής) 3. Αυτά που θα δωρίσουμε (ότι δεν έχουμε φορέσει εδώ και 2 ή περισσότερα χρόνια, είτε επειδή δεν μας κάνουν είτε επειδή δεν ταιριάζουν πια στο στυλ μας) Αφού καθαρίσετε και το τελευταίο συρτάρι, βαλτε αρωματικά -αντισκωριακά παντού για να δώσουν άρωμα φρεσκάδας μέχρι να την ξαναγεμίσετε.

Βήμα 2 – Κατηγοριοποίηση ρούχων

Χωρίστε τα ρούχα που κρατήσατε ανά είδος ή χρωματικά. Κάνοντας αυτόν τον διαχωρισμό κρατάτε μια τάξη και αρμονία στην ντουλάπα σας και βρίσκεται ευκολότερα τα ρούχα σας.

Βήμα 3 – Τοποθετήστε τα ρούχα στην ντουλάπα

Τοποθετήστε τα ρούχα στην ντουλάπα εκ νέου. Δημιουργήστε χώρο μέσα στη ντουλάπα αφαιρώντας τα κουτιά αποθήκευσης που υπάρχει πιθανότητα να έχετε και τοποθετήστε τα είτε πάνω από την κύρια ντουλάπα, είτε κάτω από το κρεβάτι σας.

Για την κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη ελάτε στην WEBONE

Κρατήστε τα ρούχα που φοράτε συχνότερα σε σημείο που ανοιγοκλείνετε συνεχώς και που δεν θα αλλιώνουν το γύρω στήσιμο που έχετε κάνει. Ότι φοράτε περισσότερο αποθηκεύστε το σε χαμηλότερα σημεία μέσα στην ντουλάπα.

Βήμα 4 – Τα αξεσουάρ μέσα στην ντουλάπα

Μαντίλια, ζώνες, τσάντες, κασκόλ, γάντια, σκουφιά, γραβάτες! Χρησιμοποιήστε κρίκους από κουρτίνα μπάνιου και τοποθετήστε τους στο οριζόντιο μέρος μιας ξύλινης κρεμάστρας όπως στη φωτογραφία. Εκεί μπορείτε να κρεμάσετε μαντίλια, γραβάτες, κασκόλ, και ζώνες.

Τι μικρές σας τσάντες μπορείτε να τις κρεμάσετε σε γάτζους. Τοποθετήστε τα κολιέ και τα μπιζού σας είτε σε μεταλλικό πανελ με γατζάκια είτε σε θήκη που κρεμιέται με πολλές μικρές τσέπες. Οργανώστε ακόμα και τα εσώρουχα στα συρτάρια σας με διαχωριστικά πλέγματα.

Βήμα 5 – Οργανώστε τα παπούτσια σας

Χρησιμοποιήστε κουτιά ή ράφια ή θήκες που κρέμονται για να οργανώσετε τα παπούτσια σας. Βάλτε στις μπότες σας περιοδικά ή άδεια μπουκάλια νερού για να μην τσακίσει το δέρμα ή χαλάσει. Να φοράτε το 20% των συνολικών ρούχων σας το 80% της κάθε εποχής. Έτσι η ντουλάπα σας δεν θα είναι ασφυκτικά γεμάτη και θα διατηρήσετε για καιρό την οργάνωσή της.

Do’s and Don’ts

Αν είναι μικρό το δωμάτιό σας, δοκιμάστε να βάλετε την συρταριέρα σας μέσα στην ντουλάπα (αν χωράει φυσικά). Έτσι θα γλιτώσετε χώρο από το δωμάτιο και θα έχετε οργανωμένο, με συρτάρια και με μια μεγάλη οριζόντια επιφάνεια, χώρο.

Αν η ντουλάπα σας είναι σε χώρο που χρησιμοποιείτε για να ντυθείτε, ένας καθρέπτης είναι απαραίτητος. Αν πάλι δεν χωράει στον χώρο, μπορείτε να τον κρεμάσετε στην εσωτερική μεριά ενός φύλλου της ντουλάπας.

Τα ρούχα εκτός εποχής αποθηκεύστε τα σε κουτιά με ταμπέλες, χωρισμένα ανά είδος.

Δωρίστε ότι δεν χρησιμοποιείτε ή μεταποιήστε για να το ξαναχρησιμοποιήσετε.

Μην αγοράζετε επιπλέον κουτιά αποθήκευσης από αυτά που θα σας χρειαστούν.

Μην βάζετε φορεμένα ρούχα ξανά μέσα στην ντουλάπα, θα αλλοιωθεί η φρεσκάδα των καθαρών μυρωδάτων ρούχων που δεν έχετε φορέσει.

Μην τοποθετείτε τίποτα άλλο στην ντουλάπα σας εκτός από ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.

Αν ξεκινήσετε συνειδητά αυτή τη διαδικασία θα σας γίνει συνήθεια και η ζωή σας θα γίνει πιο εύκολη στο καίριο ερώτημα «Τί να φορέσω αύριο;»

Προηγούμενα Blue Bay Hotel
Επόμενα Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα