Η Ολιστική ψυχοθεραπεία στην αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων


Όλο και περισσότεροι άνθρωποι καθημερινά ενημερώνονται για τα πολλαπλά και τεράστια οφέλη της ολιστικής ιατρικής,που αντιμετωπίζει τον ασθενή ως σύνολο και διερευνά εις βάθος τα αίτια που προκαλούν το πρόβλημα.

Το ίδιο ακριβώς κάνει και η ολιστική ψυχοθεραπεία,που είναι συνδυασμός της συμβατικής ψυχοθεραπείας με ενεργειακές θεραπευτικές μεθόδους της ολιστικής ιατρικής.

Τα χαρακτηριστικά της ολιστικής ψυχοθεραπείας:

Η ολιστική ψυχοθεραπεία συνήθως χαρακτηρίζεται από την εφαρμογή μεθόδων της ενεργειακής, συμπληρωματικής ή εναλλακτικής θεραπευτικής, για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων της ψυχοθεραπείας.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Πως ο ψυχοθεραπευτής σας μπορεί να ακολουθεί μια συγκεκριμένη ψυχοθεραπευτική μέθοδο την οποία μπορεί να συνδυάζει με μια ή και παραπάνω συμπληρωματικές ή εναλλακτικές θεραπείες.

Η ολιστική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, στηρίζεται στο ότι ο άνθρωπος είναι ένα σύνολο το οποίο επηρεάζεται από τους εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες. Η παρουσία ενός προβλήματος έχει να κάνει με τον τρόπο που ο άνθρωπος ζει, τρέφεται, συμπεριφέρεται,με όλα όσα βιώνει.

Ο ρόλος του ασθενή στην ολιστική ψυχοθεραπεία:

Ένα άλλο βασικό γνώρισμα της ολιστικής ψυχοθεραπείας είναι η σχέση ψυχοθεραπευτή και θεραπευόμενου,μια σχέση όχι τυπική και ψυχρή, αλλά αντίθετα μια σχέση εμπιστοσύνης,αμοιβαίου σεβασμού,και συμπάθειας.

Εδώ να τονίσουμε πως βάση της ολιστικής ψυχοθεραπείας είναι ο ίδιος ο ασθενής,ο οποίος καλείται να παίξει ενεργό ρόλο στην θεραπεία του ,στην αυτοβελτιωση του,και στην συνολική αναβάθμιση της προσωπικότητας του.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως το ψυχιατρικό πρόβλημα δεν είναι ποτέ μονοδιάστατο αλλά απαιτεί πολυεπίπεδη αντιμετώπιση,με αντιμετώπιση όλων των παραγόντων που το προκαλούν ή το επηρεάζουν, όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις,οι εργασιακές σχέσεις,το κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον του ασθενούς.

Ποιες θεραπευτικές μέθοδοι χρησιμοποιούνται στην ολιστική ψυχοθεραπεία:

Κάποιες από τις ενεργειακές θεραπευτικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην ολιστική ψυχοθεραπεία, είναι:

μέθοδοι που απομακρύνουν το  stress, μετατραυματικό ή άλλου τύπου, όσο και δυσλειτουργικά σχήματα σκέψης, συναισθήματος και συμπεριφοράς που μπορεί να έχουν ταλαιπωρήσει το άτομο είτε για σύντομα διαστήματα είτε και για πολλά χρόνια, συχνά για ολόκληρη τη ζωή του.

Μια ακόμα ενεργειακή θεραπευτικη μέθοδος είναι η Θεραπευτική Ύπνωση βοηθά το άτομο να έρθει σε καλύτερη επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο και τα συναισθήματά του και να οραματιστεί και να υιοθετήσει νέους και καλύτερους τρόπους ζωής.

Επικοινωνήστε τώρα και κλείστε άμεσα ραντεβού για να ενημερωθείτε εκτενώς για τα οφέλη της ολιστικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης και να δημιουργήσουμε μαζί ένα εξατομικευμένο πλάνο που θα σας δώσει τις λύσεις που χρειάζεστε στα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν.

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επαφή μαζί μας

Προηγούμενα Μεταλλικές κατοικίες: Η σύγχρονη μορφή της νέας κατοικίας
Επόμενα Διαγωνισμός Food Photography Εδώδιμα 2020 - 2021