Οδηγός online πωλήσεων για B2B επιχειρήσεις


Στην σημερινή ψηφιακή εποχή που η χρήση του διαδικτύου είναι ευρέως διαδεδομένη στην καθημερινή μας ζωή, έχει παράλληλα αλλάξει και ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ B2B επιχειρήσεων και επιπροσθέτως ο τρόπος προώθησης των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει πως η διαρκώς μεταβαλλόμενη τεχνολογία στον χώρο του επιχειρείν απαιτεί νέους μοντέρνους και πιο αποδοτικούς online τρόπους προώθησης καθώς και προσέγγισης νέων πελατών.

Κάθε B2B επιχείρηση θα πρέπει να υιοθετήσει νέες αλλαγές στη στρατηγική digital marketing της, που θα καλύπτουν τις ανάγκες και τις προσδοκίες του κοινού που στοχεύει.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 6 online στρατηγικές με τις οποίες θα αυξήσετε τους πελάτες και την κερδοφορία της επιχείρησης σας:

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες οι περισσότεροι CEO B2B επιχειρήσεων για το 2020 προβλέπουν ότι τουλάχιστον το 50% του συνολικού τζίρου τους θα προέλθει από το digital marketing, ενώ πάνω από το 56% δήλωσαν ότι είδαν άμεση βελτίωση στα έσοδα των επιχειρήσεων τους μετά από βελτιώσεις στην digital marketing στρατηγική τους.

Website:

Το εταιρικό σας website είναι η καλύτερη online βιτρίνα για την επιχείρηση σας, και ο σχεδιασμός και η λειτουργία του θα πρέπει να στηρίζεται σε μια απόλυτα πελατοκεντρική προσέγγιση. Κι επειδή ακριβώς οι ανάγκες των πελατών σας συνεχώς αλλάζουν, η ιστοσελίδα σας δεν μπορεί να παραμένει στάσιμη!

Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να έχει σύγχρονο περιεχόμενο, εκπαιδευτικό, που θα παρέχει στον επισκέπτη σας εύκολα, γρήγορα και απλά, όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται γύρω από τα προϊόντα σας ώστε να μπορεί άμεσα να προχωρήσει σε αγορά.

Συνοπτικά ένα B2B website θα πρέπει να έχει:

  • Περιεχόμενο και εργαλεία που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του κοινού σας
  • Να είναι mobile responsive. Είναι απολύτως απαραίτητο ο ιστότοπος σας να μπορεί να λειτουργεί άψογα από όποια συσκευή κι αν χρησιμοποιεί ο επισκέπτης σας.
  • Να έχει CTAs για να μπορεί ο πελάτης να λάβει έναν τιμοκατάλογο, κλπ. Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως μέσο για να συλλέξετε δεδομένα για τους επισκέπτες σας τα οποία θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε για να τους κάνετε πιο προσωποποιημένες προσφορές και να πετύχετε μεγάλο conversion rate.
  • Να δίνει πρόσβαση σε όλα τα social media της επιχείρησης σας

Seo strategy-Content marketing:

Το Seo είναι άκρως απαραίτητο στο σχεδιασμό της digital marketing στρατηγικής σας καθώς χωρίς αυτό η ιστοσελίδα σας δεν θα μπορέσει να φτάσει σε υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα της Google.

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να βρεθείτε στην 1η θέση των αποτελεσμάτων για τις λέξεις κλειδιά που επιθυμείτε είναι το Content marketing (μάρκετινγκ περιεχομένου). Με το content marketing θα μπορέσετε μέσω της δημιουργίας ενημερωτικών και χρήσιμων blog posts, άρθρων, ebooks, white papers, infographics  κ.λ.π., να προσεγγίσετε το κοινό που επιθυμείτε παρέχοντας τους παράλληλα χρήσιμο και χρηστικό περιεχόμενο που θα τους βοηθήσει να βρουν τη λύση σε ότι ψάχνουν.

Το content marketing, θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε το sales funnel της επιχείρησης σας και να πετύχετε μεγάλα ποσοστά πωλήσεων, ειδικά χρησιμοποιώντας στοιχεία από collect data καμπάνιες που θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε καλύτερα τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας.

Outbound tactics:

Μια πολύ καλή τακτική για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα και το conversion rate του ιστότοπου σας είναι να κατευθύνετε traffic προς την ιστοσελίδα σας μέσω outbound τεχνικών. Τέτοιες τεχνικές μπορεί να είναι οι διαφημίσεις σε TV , websites, έντυπα, online κατάλογοι, και είναι πιο παραδοσιακές τεχνικές προώθησης που μπορεί να ωφελήσουν στο μέγιστο την επιχείρηση σας.

Social media marketing:

Το social media marketing σας δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσετε στο έπακρο την μεγάλη δύναμη που έχουν τα social media, και τα εκατομμύρια των χρηστών που καθημερινά χρησιμοποιούν το Facebook και το Instagram για να αλληλεπιδράσουν με άλλους χρήστες. Τα social media αποτελούν την μεγαλύτερη δεξαμενή πελατών, και μια καλά οργανωμένη στρατηγική θα σας δώσει τη δυνατότητα να αυξήσετε κατακόρυφα το εταιρικό σας brand awareness.

Ξεκινήστε με το να μοιράζεστε στα εταιρικά σας προφίλ, τα blog post σας, φωτογραφίες, links σε προσφορές σας, επιτυχημένα case studies, θετικά feedback πελατών σας, video με τους ανθρώπους της εταιρείας σας, και όλα όσα θα σας βοηθήσουν να κάνετε το κοινό σας να σας γνωρίσει καλύτερα, να σας εμπιστευτεί και εν τέλει να ξεκινήσει μια επιτυχημένη συνεργασία με την επιχείρηση σας.

PPC campaigns:

Οι διαφημιστικές καμπάνιες στην Google είναι ίσως ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους προώθησης της επιχείρησης σας αν επιζητείτε άμεσα αποτελέσματα. Search Ads, Display, Video ads, Shopping Ads, είναι οι κατηγορίες των διαφημίσεων που θα σας βοηθήσουν, ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες και τα προϊόντα που διαθέτετε, να βρεθείτε στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google και να αυξήσετε κατά πολύ τις πωλήσεις σας.

Εδώ να προσθέσουμε πως η αποδοτικότητα των διαφημίσεων στην Google στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα του Website σας, στην σωστή δομή του, και στο καλά σχεδιασμένο SEO του. Το SEO της ιστοσελίδας σας θα σας βοηθήσει να έχετε υψηλό Quality score και η διαφήμιση σας να είναι πάντα πρώτη και στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Social listening:

Το social listening είναι ίσως από τους λιγότερο γνωστούς αλλά από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία του sales funnel. Γιατί;

Με το social listening μπορείτε να παρακολουθήσετε τις νέες τάσεις στην αγορά, να βρείτε ιδέες για νέα προϊόντα, να καλύψετε κενά που τυχόν έχουν αφήσει οι ανταγωνιστές σας, να διορθώσετε αδυναμίες σας και πολλά περισσότερα που θα σας οδηγήσουν στην μεγάλη αύξηση πωλήσεων.

Συνοψίζοντας λοιπόν, σε μια άκρως ανταγωνιστική εποχή και σε ένα διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον, για το B2B εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών, βλέπουμε πως το digital marketing αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε επιτυχημένης στρατηγικής πωλήσεων και marketing, διευρύνοντας το πελατολόγιο της επιχείρησης σας σε όλα τα μέρη του κόσμου, και αυξάνοντας κατακόρυφα το brand awareness και την κερδοφορία σας, με σταθερά και μακροχρόνια αποτελέσματα.

Στην WEBONE με την πολυετή μας εμπειρία και τα εξειδικευμένα μας στελέχη, σχεδιάζουμε για εσάς στρατηγικές digital marketing που αυξάνουν σταθερά τις πωλήσεις σας, την εταιρική σας αναγνωρισιμότητα, και χτίζουν μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας.

Για την κατασκευή των ιστοσελίδων σας και παράλληλα με την κατάλληλη στρατηγική πάνω στο digital marketing μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους σας και να σας φέρουμε τα οικονομικά αποτελέσματα που θέλετε.

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας και μάθετε περισσότερα.

Προηγούμενα Επιτυχής ολοκλήρωση του Έργου Τηλεφωνίας Call Center & Interactive Voice Response στο Ίδρυμα Ευγενίδου από την Vital Networks
Επόμενα Επέκταση του δικτύου της ΚΑΥΚΑΣ με ένα νέο κατάστημα στη Σίνδο!