1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός “Εδώδιμα” food photography!!


Τα τρόφιμα αποτελούν φωτογραφικό θέμα από τις αρχές του 1800, όταν οι ζωγράφοι ανέδειξαν πτυχές των τροφίμων, που αργότερα υιοθετήθηκαν από τους σύγχρονους φωτογράφους.

Οι φωτογραφίες τροφίμων εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις αρχές του 19ου αιώνα και έμοιαζαν με νεκρές φύσεις, που εστίαζαν στη σύνθεση και τα εφέ φωτισμού.

Η φωτογραφία τροφίμων (food photography) είναι μια μορφή τέχνης, που απαιτεί υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων, αλλά είναι συχνά υποτιμημένη, αφού παραβλέπεται το γεγονός ότι αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την επιτυχία πολλών επιχειρήσεων.
Οι φωτογραφίες, όμως, τροφίμων αφηγούνται μια ιστορία στους πελάτες και δίνουν βάθος και αξία σε ένα εμπορικό σήμα. Επιπλέον, περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία σχεδιασμού, που μπορούν να κάνουν μια εντυπωσιακή εικόνα, δηλαδή το χρώμα, την υφή, το σχέδιο, τη γραμμή, το σχήμα και τη φόρμα.
Βασικό συστατικό της φωτογραφίας τροφίμων (food photography) είναι η σύλληψη μιας εικόνας με τρόπο, που κάνει τον θεατή να θέλει να καταναλώσει άμεσα το τρόφιμο.

Στείλε τη δική σου συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου

Το Σεντούκι της Γιαγιάς, σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Μουμτζόγλου, διοργανώνει τον Πρώτο (1ο) Διαγωνισμό Φωτογραφίας “Εδώδιμα”

✔️Ψάχνεις θέματα για τις φωτογραφίες σου;
Μερικές ιδέες που θα βοηθήσουν: φαγητό στο τραπέζι, φωτογράφισε με το κινητό, φαγητό για την οικογένεια, φρούτα και λαχανικά, μαγείρεμα, food stylist, street food, wedding food photography

✔️Έχεις έμπνευση, ικανότητες στη μαγειρική ή στη φωτογραφία;
1. Διάλεξε τα θέματά σου
2. Βγάλε φωτογραφίες
3. Στείλε τη συμμετοχή σου στο email: sentouki.tis.giagias.contest@gmail.com

Οι φωτογραφίες που θα προκριθούν, θα εκτεθούν από το Σάββατο 2 Μαρτίου έως την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Peaky Blinders Pasalimani

Εσύ θα λάβεις μέρος;
Δες εδώ τις λεπτομέρειες, τους όρους του Διαγωνισμού και τα ΔΩΡΑ!

Υποστηρικτής του διαγωνισμού μας είναι οι Σχολές ΑΛΦΑ, Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης

Χορηγός  Αρχοντικό Ζάχολης

Προηγούμενα Πίτες με χειροποίητο φύλλο - Σεμινάριο
Επόμενα Inbound hotel marketing: Ίσως οι καλύτερες τεχνικές προώθησης για το ξενοδοχείο σας