Πως τα social media θα εκτοξεύσουν τις πωλήσεις στην επιχείρησής σας


social-media-sales

Social Media και εκτόξευση των πωλήσεων

Στη σημερινή εποχή για να έχετε μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή παρουσία ως επιχείρηση θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στις σελίδες σας στα social media. Η μεγάλη πλειοψηφία των πελατών σας χρησιμοποιεί καθημερινά πολλές ώρες social media όπως το Facebook και το Instagram οπότε για να προσεγγίσετε όσο περισσότερους πελάτες γίνεται πρέπει να έχετε μια δυνατή εταιρική social media παρουσία, με φρέσκο περιεχόμενο, έξυπνο και στοχευμένο.

Πως όμως τα social media επιδρούν στην κατάταξη και στο SEO της ιστοσελίδας ή του eshop σας;

Ας τα πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.

Η Google για να κατατάξει έναν ιστότοπο λαμβάνει υπ όψιν χιλιάδες μικρούς και μεγάλους παράγοντες. Κάποιοι από αυτούς και απ τους σπουδαιότερους, είναι: η ταχύτητα της ιστοσελίδας, η ποιότητα, το περιεχόμενο η αλλιως content, τα meta tag description, η ασφάλεια, τα backlink, κλπ κλπ. Εδώ μπαίνουν και τα social media, γιατί όσο πιο πολλα share και like γίνονται σε μια ιστοσελίδα και όσο πιο πολλά άτομα αλληλεπιδρούν με κεινη τόσο καλύτερη κατάταξη αποκτά η ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Γιατι; Γιατί η Google θεωρεί ετσι την ιστοσελίδα ή το eshop σας ζωντανό, ενεργό και με φρέσκο περιεχόμενο που ελκύει το ενδιαφέρον του κοινού. Άρα όσο πιο δυνατή και ενεργή παρουσία έχετε στα social media, τόσο καλύτερο seo κερδίζετε.

Όμως τα social media εχουν πολλαπλά οφέλη για την επιχείρηση σας.

Πρώτα απ όλα αυξάνουν την εταιρική σας αναγνωρισιμότητα και σας κάνουν γνωστούς ακόμα και σε ανθρώπους που ίσως ποτέ να μην μάθαιναν για εσάς και όμως ενδιαφέρονται γι αυτά που εσείς παρέχετε.Όσο πιο πολλοί άνθρωποι μιλάνε για εσάς με θετικές κριτικές τόσο δυνατότερες σχέσεις εμπιστοσύνης χτίζεται με το κοινό σας και τόσο πιο πολύ δύναμη και αξιοπιστία αποκτά η εταιρεία σας.

Ας το δούμε με απλά λόγια πως τα social media βοηθούν την επιχείρηση σας.

Ας πάρουμε για παράδειγμα πως ανοίγετε ένα μικρό κατάστημα στην πόλη σας. Στην αρχή ακόμα κανείς δεν γνωρίζει για εσας, σωστα; Όσο όμως εσείς αρχίζετε και γίνεστε ενεργός στην τοπική κοινωνία, δίνετε συμβουλές δωρεάν, καλείτε κόσμο στην επιχείρηση σας σε event κλπ, είστε φιλικός με τους ανθρώπους τότε θα γίνετε γνωστός και οι άνθρωποι θα μιλάνε για εσάς.

Όσο πιο πολύ μιλάνε για εσάς τόσο περισσότερος κόσμος θα έρχεται στην επιχείρησή σας και άρα τόσο μεγαλύτερες πωλήσεις και αναγνωρισιμότητα θα έχετε. Κάπως έτσι λειτουργούν και τα social media. Όσο πιο πολλά share, like, σχόλια και θετικές κριτικές γίνονται στη σελίδα σας σε Facebook, Instagram κλπ τόσο πιο πολύ κοινό θα αποκτήσετε και άρα πολύ μεγαλύτερο conversion, πωλήσεις και αναγνωρισιμότητα που συνεχώς θα αυξάνεται.

Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε μια επιτυχημένη παρουσία στα social media:

Βρείτε την δική σας εταιρική ταυτότητα:

Κάντε την απλή σκέψη. Ποιες είναι οι αρχές που αντιπροσωπεύει η εταιρεία σας; Τι είναι αυτό που θέλετε να περάσετε στο κοινό σας ώς σήμα κατατεθέν;

Περιγράψτε όσο καλύτερα μπορείτε την επιχείρηση σας.

Δηλαδή, ποιό είναι το αντικείμενο σας, που βρίσκεται η επιχείρηση σας, τηλέφωνα, email, άλλα social media που έχετε γενικά μια πλήρη εικόνα του ποιοι είστε και τί κάνετε.

Δημιουργήστε και μοιραστείτε ποιοτικό περιεχόμενο.

Δεν αρκεί απλά να φτιάξετε μερικά post απλά και μόνο για να δημοσιεύσετε κάτι. Πρέπει το περιεχόμενο που θα μοιραστείτε στα social media να είναι έξυπνο, δημιουργικό, μοντέρνο και να προσεγγίζει ακριβώς το κοινό που θέλετε να έχετε πελάτη. Αυτό το περιεχόμενο μπορεί να είναι video, infographics, εικόνες, ebooks κλπ με κύριο χαρακτηριστικό την πολύ υψηλή ποιότητα.

Γίνεται ενεργό μέλος των social media:

Εκμεταλλευτείτε τα πολλά group που υπάρχουν και δημοσιεύστε εκεί ώστε να διευρύνετε το κοινό που σας γνωρίζει .Κάντε άφοβα σχόλια, like, share, δώστε δωρεάν συμβουλές ώστε σταθερά και αποτελεσματικά να χτίσετε το δικό σας networking.

Συνοψίζοντας,τα social media μπορούν να γίνουν ένας πολύ αποτελεσματικός σύμμαχος στην προώθηση της επιχείρησης σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να γνωρίζετε καλά τους ανθρώπους που απευθύνεστε, να μοιράζεστε υλικό χρήσιμο, μοντέρνο και ενδιαφέρον και να αλληλεπιδράτε συχνά με το κοινό σας.

Ελάτε στην WEBONE για να χτίσουμε μαζί βήμα προς βήμα τη νέα σας επιτυχημένη στρατηγική social media που θα σας φέρει στην κορυφή των πωλήσεων.

Προηγούμενα Ροζ Χαλαζίας – Ο Κρύσταλλος της Αγάπης
Επόμενα Αρώματα τύπου estee lauder, για γυναίκες με πληθωρικό στυλ και ομορφιά