Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν δεν τρώμε με πρόγραμμα


Παραλείπετε κάποιες φορές το πρωινό σας; Τρώτε αργά το βράδι; Μήπως μερικές φορές δεν τρώτε καν το βράδι; Αν απαντήσατε ναι σε κάποιες ή σ’ όλες αυτές τις ερωτήσεις, τότε μάλλον είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους που τρώνε χωρίς πρόγραμμα.

Η παράλειψη του πρωινού είναι μια κακή διατροφική συνήθεια καθώς έπειτα από την μη λήψη τροφής κατά τη διάρκεια της νύκτας, ο οργανισμός έχει ανάγκη από ενέργεια για να λειτουργήσει σωστά. Έτσι, μπορεί να νιώσετε αδυναμία συγκέντρωσης και όταν τελικά πεινάσετε κοντά στο μεσημέρι, να αναζητήσετε τις περισσότερες φορές ένα σνακ.

Στην περίπτωση αυτή, ένα φρούτο και μερικοί ξηροί καρποί είναι μια υγιεινή επιλογή. Προσπαθήστε να αποφύγετε μία εύκολη λύση, όπως η σοκολάτα, τα πατατάκια ή οτιδήποτε ανθυγιεινό και προσπαθήστε να μην τρώτε πολύ γρήγορα καθώς αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει καούρα και δυσπεψία.

Την ώρα του μεσημεριανού, ακόμα και αν βρίσκεστε στο γραφείο, συνιστάται να έχετε ένα χαλαρό γεύμα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος σας. Αν παρόλα αυτά, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, τρώτε συνήθως ένα σάντουιτς στη διαδρομή για κάποιο meeting ή δουλεύοντας στο γραφείο σας, πρέπει να γνωρίζετε οτι η γρήγορη λήψη τροφής, είναι βασική αιτία για την εμφάνιση παλινδρόμησης. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί και να μην καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε λιπαρά ή βαριά, πικάντικα φαγητά.

Αν πιστεύετε ότι όλα όσα αναφέρθηκαν αντικατοπτρίζουν μερικώς ή στο σύνολο τους τον τρόπο ζωή σας, τότε ίσως ήρθε η στιγμή να σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε για να τα αποφύγετε να σας εμφανιστούν ξανά τα συμπτώματα της καούρας και της δυσπεψίας.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε:

• Να κάθεστε όταν τρώτε
• Προετοιμάστε τα γεύματά σας εσείς οι ίδιοι ξέροντας ότι δεν περιέχουν συστατικά που ερεθίζουν το στομάχι σας
• Μην παραλείπετε τα βασικά γεύματα της ημέρας
• Κρατήστε ένα διατροφικό ημερολόγιο με ποιες τροφές σας προκαλούν καούρα και δυσπεψία, ώστε να τις αποφύγετε
• Να τρώτε αργά και να μασάτε καλά την τροφή έτσι ώστε να συγκεντρωθείτε σε αυτό και να γευματίσετε με συνθήκες ηρεμίας αντί να τρώτε κάνοντας ταυτόχρονα πολλά πράγματα.
• Μην ξαπλώνετε αμέσως μετά το βραδινό φαγητό. Αφήστε τουλάχιστον 2 ώρες μεταξύ του βραδινού φαγητού και της κατάκλισης.

Μια καλή λύση με άμεση ανακούφιση, όταν τα συμπτώματα επιμένουν, είναι να πάρετε ένα φάρμακο που περιέχει αλγινικά όπως το (Gaviscon Double Action) που θα προμηθευτείτε από το φαρμακείο. Τα αλγνινικά έχουν διπλό μηχανισμό δράσης, αφενός μεν εξουδετερώνουν την περίσσεια του οξέος και αφετέρου είναι τα μόνα που αναστέλλουν την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Έτσι αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα την καούρα, δυσπεψία, αναγωγή οξέος, υπεροξύτητα και τον στομαχικό πόνο.
Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημά τους είναι ότι δρουν άμεσα , καταπραΰνουν την καούρα σε 3 λεπτά, ανακουφίζουν αποτελεσματικά την δυσπεψία, ενώ η δράση τους συνεχίζεται για 4 ώρες.

Για καλύτερη και σωστή δράση, να λαμβάνεται το Gaviscon Double Action εντός μισής ώρας από τη λήψη του φαγητού. Είναι κατάλληλα για την αντιμετώπιση των επίμονων μεταγευματικών και νυκτερινών συμπτωμάτων, ενώ μπορούν να ληφθούν άφοβα από εγκύους και ηλικιωμένους.
Να μην παραλείψετε να ενημερώσετε τον γιατρό σας, αν διαπιστώσετε ότι τα συμπτώματα δεν υποχωρούν.

Προηγούμενα Inbound hotel marketing: Ίσως οι καλύτερες τεχνικές προώθησης για το ξενοδοχείο σας
Επόμενα Ανακουφίστε τα κουρασμένα πόδια σας με καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης