Τύποι Αρωμάτων


Perfume-type

Η επιλογή για το πιο κατάλληλο ανάμεσα στα Αρώματα, είναι ούτως ή άλλως μια δύσκολη υπόθεση. Πονοκεφαλιάζουν οι μεν γυναίκες για τα Αρώματα Γυναικεία και η δε άντρες για Αρώματα Ανδρικά, που θα τους συνοδεύουν στην καθημερινότητα ή στις ειδικές περιπτώσεις.
Υπάρχει γενικότερος βομβαρδισμός όσον αφορά στο τι πρέπει να επιλέξεις, πότε να φοράς το κάθε τι, να ταιριάζει στον τύπο σου, να ταιριάζει στο δέρμα σου και στην προσωπικότητα σου. Σχεδόν κανένας όμως δεν ενημερώνει περί τίνος πρόκειται.

Ελάχιστοι αναφέρονται στο τι Γυναικεία Αρώματα Τύπου ή τι Ανδρικά Αρώματα Τύπου υπάρχουν και ποιες είναι η κατηγορίες τους. Που στηρίζονται οι μυρωδιές τους και από πού προέρχεται η οξύτητα και η ισχύ που έχουν. Για να διαλέξεις το κατάλληλο από οτιδήποτε, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζεις για αυτό.

Αυτό θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο. Συγκεντρώσαμε τις γνώσεις και την πείρα μας, για να σου προσφέρουμε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τα Αρώματα, έτσι ώστε να μπορείς να επιλέξεις με ένστικτο και λογική συνάμα.

Πάμε λοιπόν:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΩΜΑΤΩΝ

Για αρχή θα αναφερθούμε στις κατηγορίες των αρωμάτων, σύμφωνα με την περιεκτικότητα που έχει το καθένα σε αρωματικές ύλες.

ΣΠΡΕΙ ΣΩΜΑΤΟΣ
Το κλασσικό αποσμητικό. Αυτό έχει πολύ μικρή συγκέντρωση, στο 1% και η μυρωδιά του διαρκεί λίγο. Δίνει όμως μια ωραία αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας και είναι ότι πρέπει για μετά από σωματική άσκηση, που οι πόροι του δέρματος είναι ανοιχτοί.

EAU DE CONOGNE
Που στα γαλλικά σημαίνει το νερό της Κολωνίας. Εξού και η γνωστή σε όλους μας κολώνια. Είναι το πιο διαδεδομένο ανάμεσα στα Αρώματα Γυναικεία και Αρώματα Ανδρικά και έχει 3% με 6% συγκέντρωση. Και αυτό όπως και το σπρέι, δεν έχει μεγάλη διάρκεια, αλλά είναι θαυμάσιο για καθημερινή χρήση, χωρίς να γίνεται δυσάρεστο, ειδικά τις πρωινές ώρες.

EAU DE TOILETTE
Είναι το πιο κατάλληλο για τους κυρίους της παρέας. Τα Ανδρικά Αρώματα Τύπου Eau de Toilette, είναι σε ευρεία κατανάλωση. Έχουν 8% με 12% συγκέντρωση και είναι εξαιρετικά και αυτά για όλη την ημέρα, αλλά κυρίως για τις απογευματινές ώρες, καθώς η οξύτητα τους είναι πιο έντονη από τα άλλα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

EAU DE PARFUM
Εδώ έχουμε συγκέντρωση 12% με 20% και πρόκειται για δυνατά Αρώματα. Η μυρωδιά τους είναι αρκετά έντονη και είναι κατάλληλα και για τις απογευματινές αλλά και για τις βραδινές ώρες. Φυσικά, διαρκεί πολύ και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα ξεθυμάνει ή όχι.

PARFUM
Ο βασιλιάς των αρωμάτων. Έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αρωματικές ύλες από 20% έως 40% και κινείται περισσότερο ανάμεσα στις κυρίες. Τα Γυναικεία Αρώματα Τύπου Parfum, είναι από αυτά που μια σταγόνα πίσω από κάθε αυτί φτάνει και περισσεύει. Άντε ίσως και μια ανάμεσα στο εσωτερικό μέρος των καρπών. Παραπάνω δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο για εσένα, αλλά και για τους γύρω σου.

ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Σύμφωνα με το σωματείο των γάλλων αρωματοποιών (των ειδικών δηλαδή), όλα τα Αρώματα ταξινομούνται στις εφτά παρακάτω κατηγορίες, ανάλογα πάντα με το κυρίαρχο συστατικό.

Ας τις δούμε επιγραμματικά:

Ξυλώδεις
Ουσίες που θυμίζουν τον κήπο της γιαγιάς. Πεύκο, κέδρο, κανέλα, μυρτιά, σανταλόξυλο κ.α.
Φουζέρ
Εδώ έχουμε συνδυασμό βοτάνων με μπαχάρια. Για παράδειγμα διάφορα είδη πιπεριού με γλυκάνισο, κεχριμπάρι, βανίλια κ.α.
Λουλουδάτα
Το λέει και η λέξη. Ότι έχει να κάνει με λουλούδια. Γιασεμί, τριαντάφυλλο, γαρδένια, βιολέτα κλπ.
Ανατολίτικα
Συστατικά που συνθέτουν βαριές μυρωδιές με κυρίαρχο τον μόσχο. Ο μόσχος είναι ζωική ουσία και στα ανατολίτικα Αρώματα συνδυάζεται με λιβάνι, μύρο αλλά και με κοκτέιλ μπαχαρικών.
Δερματικές
Αρώματα που μιμούνται τη μυρωδιά του δέρματος όπως καπνός και καμένα ξύλα.
Εσπεριδοειδή
Από τις πιο συνηθισμένες συνθέσεις που συναντώνται κυρίως στα Eau de Cologne. Βασίζεται στα εσπεριδοειδή φρούτα. Πορτοκάλι, νεράντζι, μανταρίνι, περγαμόντο και λεμόνι.
Chypre
Εδώ είναι η έκπληξη. Η λέξη σημαίνει Κύπρος και πρόκειται για μια οικογένεια αρωμάτων, την οποία εμπνεύστηκε ένα γάλλος αρωματοποιός, ο Φρανσουά Κοτί, που του θύμιζε την Κύπρο. Εδώ πρωταγωνιστούν το πατσουλί, τα εξωτικά φρούτα και γενικότερα τα στοιχεία που συνθέτουν τις οσμές της Μεσογείου.

Καλύψαμε τα πάντα που αφορούν και στα Αρώματα Γυναικεία, αλλά και στα Αρώματα Ανδρικά. Τώρα που έχεις τις γνώσεις, θα σου είναι πιο εύκολο να καταλήξεις σε αυτό που θα σου πηγαίνει περισσότερο. Η γνώση είναι δύναμη και εμείς στην δώσαμε.

Κάνε τώρα και μια βόλτα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.aromatazois.gr, και θα ανακαλύψεις μια μεγάλη γκάμα από Αρώματα Γυναικεία και Αρώματα Ανδρικά για όλες τις απαιτήσεις και όλα τα γούστα.

Προηγούμενα Ιριδολογία η άγνωστη κυρία
Επόμενα Αποτοξίνωση του Oργανισμού με τη Βοήθεια της Φύσης