Αυτή την συνταγή την σκέφτηκα την έφτιαξα και την έφαγα έτσι απλά και γρήγορα. Ήθελα να φάω Τυρόπιτα για πρωινό, αλλά δεν ήθελα κάτι από έξω. Έτσι άρχισα να σκέφτομαι τι μπορώ να φτιάξω, ήθελα όμως να φάω αμέσως.

Πάμε να δείτε τι έφτιαξα και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Υλικά ζύμης

150 γρ αλεύρι για πίτα

50 γρ σιμιγδάλι

½ κ.γ αλάτι

1 κ.γ ξύδι

χλιαρό νερό

1 κ.σ ελαιόλαδο

Υλικά γέμισης

Φέτα

1 κ σ βούτυρο

μέλι

Και για το τηγάνι

1 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε στον πάγκο το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι και το ξύδι. Κάνουμε μια τρύπα και ρίχνουμε λίγο – λίγο το νερό, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Συνεχίζετε τα διπλώματα με την σπάτουλα, μέχρι να δείτε ότι έχετε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε στα 4 την ζύμη και την πλάθουμε μπαλάκια.

Τα βάζουμε σε ένα πιάτο με λάδι για 10 λεπτά, να ξεκουραστούν. Παίρνουμε ένα μπαλάκι και ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τριμμένη φέτα το σουρώνουμε και το ψήνουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι.

Αφού πάρει χρώμα από την μια μεριά, γυρνάμε την πίτα όπως την ομελέτα ρίχνουμε λίγο βούτυρο και ψήνουμε από την άλλη μεριά.

Κατεβάζουμε την πίτα από την φωτιά, ρίχνουμε τριμμένη φέτα και μέλι συνεχίζουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη.

Μυστικά

Το βούτυρο αν δεν θέλετε μη το βάλετε, η πίτα όμως έτσι γίνετε πιο νόστιμη.

Αν δεν σας αρέσει η φέτα βάλτε όποιο τυρί θέλετε, αν δεν θέλετε μέλι μη το βάλετε.

Μπορείτε να βάλετε σκέτο το φύλλο, από πάνω πραλίνα ή γλυκό του κουταλιού, σηκώνει πολλές παραλλαγές παίξτε στην κουζίνα γεμίστε τα φύλλα με ότι θέλετε.

Αν σας αρέσει η γωνία στην πίτα, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας.

Καλή Επιτυχία !!

Προηγούμενα Πρέσπες Ξενώνας το Πέτρινο
Επόμενα Γιατί να γίνεις Πρόσκοπος