Τι είναι το Webinar και όλα όσα θέλετε να ξέρετε σήμερα


Θα έχετε ίσως ακούσει πρόσφατα τον όρο webinar, ή θα σας έχουν προσκαλέσει να παρακολουθήσετε ένα εκπαιδευτικό webinar στην δουλειά σας.

Τι είναι όμως το Webinar;

Το Webinar είναι ένα σεμινάριο το οποίο πραγματοποιείται εξολοκλήρου μέσω του Internet! Διοργανωτές και συμμετέχοντες συνδέονται με μια κεντρική ιστοσελίδα όπου από εκεί παρακολουθούν το περιεχόμενο του σεμιναρίου, υποβάλλουν ερωτήματα και συμμετέχουν στην συζήτηση.

Τα βασικά πλεονεκτήματα που έχουν κάνει τα webinar τόσο δημοφιλή είναι πρώτον το εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Σκεφτείτε πόσο θα κόστιζε να νοικιάζατε μια αίθουσα συνεδριάσεων, εξοπλισμό, τεχνικούς, έξοδα μετακίνησης, και παράλληλα πόσο πιο μεγάλο θα ήταν το κόστος μετακίνησης για τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο σας;

Ενώ με το Webinar από την άνεση του γραφείου σας μπορείτε να το ετοιμάσετε, με πολύ χαμηλό κόστος, και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να το παρακολουθήσουν από τον υπολογιστή τους εύκολα, γρήγορα, άνετα και με ελάχιστο κόστος.

Σε ένα Webinar υπάρχει η δυνατότητα να προβάλλονται διαφάνειες όπως σε ένα πραγματικό σεμινάριο. Μπορούν οι χρήστες να γράψουν τις ερωτήσεις τους, να συζητήσουνε με άλλους παρευρισκόμενους και να πραγματοποιήσουν όλες τις ενέργειες που κάνουν σε ένα κανονικό σεμινάριο, πάντα μέσα από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή.

Για να πραγματοποιήσετε ένα επιτυχημένο webinar πάρτε υπ´όψη τους παρακάτω πολύ σημαντικούς παράγοντες:

Σκεφτείτε πρώτα τι θέλετε να πετύχετε με το webinar:

Πριν τη δημιουργία του webinar σκεφτείτε τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε? Να παρουσιάσετε ενα νέο προϊόν ή υπηρεσία; Να εκπαιδεύσετε το κοινό σας σε ένα νέο εργαλείο;

Το να ορίσετε τον στόχο της δημιουργίας του webinar, θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το σωστό περιεχόμενο και να το παρουσιάσετε αποτελεσματικά στο target group σας.

Σε ποιους απευθύνεται;

Πριν τη δημιουργία του webinar θα πρέπει να ορίσετε που απευθύνεται. Τι χαρακτηριστικά έχει το κοινό σας; Το ενδιαφέρει το θέμα; Έχουν κάποια γνωστική σχέση με το αντικείμενο; Έχουν την τεχνική δυνατότητα να παρακολουθήσουν το webinar;

Τι πρόγραμμα χρειάζομαι για να φτιάξω ένα webinar;

Συνήθως δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο πρόγραμμα, παρά μόνο :

  • 2 οθόνες υπολογιστή, μια για να παρουσιάζετε όσα χρειάζεστε, όπως powerpoint κλπ, και μια για να κρατάτε σημειώσεις και να επικοινωνείτε με τους συμμετέχοντες.
  • Σταθερό και γρήγορο internet
  • Προαιρετικά ηχείο, camera και μικρόφωνο

Πώς θα προσελκύσω το κοινό μου;

Ξεκινήστε να προωθείτε το σεμινάριο σας τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν, μέσω καμπανιών στα social media και την δημιουργία landing page, στην οποία θα αναφέρετε τα βασικά χαρακτηριστικά του webinar, μέρα, ώρα, περιεχόμενο, και θα ακολουθεί φόρμα subscribe.

Σε τι θα ωφελήσει ένα webinar την επιχείρηση μου;

Ας πάρουμε δυο παραδείγματα.

Έστω ότι είστε φοροτεχνικός και δημιουργείτε ένα webinar για το πώς μπορεί κάποιος να κάνει έναρξη επιχείρησης.

Μέσω του webinar πρώτον θα δώσετε πολύ χρήσιμες πληροφορίες στο κοινό σας για ένα θέμα που το ενδιαφέρει άμεσα και αφετέρου θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη του και έτσι θα αυξήσετε τους πελάτες σας.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, έστω ότι έχετε ένα νέο προϊόν στον κατάλογο σας, που απευθύνεται σε επιχειρήσεις.

Με το webinar θα δείξετε στους πιθανούς πελάτες σας πως λειτουργεί, τα χαρακτηριστικά του, τις προδιαγραφές του, την χρησιμότητά του, και έτσι εκείνοι έχοντας καταλάβει όλα όσα χρειάζονται να ξέρουν, θα προχωρήσουν στην αγορά του προϊόντος.

Τα webinar λοιπόν είναι ένας πολύ σύγχρονος, αποδοτικός και γρήγορος τρόπος να έχετε άμεση επαφή με το κοινό σας , να περάσετε το μήνυμα που θέλετε και να πετύχετε τόσο αύξηση πωλήσεων όσο και χτίσιμο ισχυρού brand awareness.

WEBONE

Η τεχνική ομάδα μας, μετρώντας 18 χρόνια στην κατασκευή ιστοσελίδων και του digital marketing, προσφέρει τη σιγουριά και την ασφάλεια που χρειάζεται μια επιχείρηση για να καθιερώσει το brand της στο διαδίκτυο. Μέσα από ένα εξειδικευμένο team με μεγάλη κατάρτιση και πείρα σε απαιτητικά projects, αναλαμβάνει να σας καθοδηγήσει με ασφάλεια στην σχεδίαση της νέας ιστοσελίδας, προσφέροντας καινοτόμες προτάσεις, άμεσες λύσεις και άψογο περιβάλλον συνεργασίας.

Στοιχεία επικοινωνίας

https://webone.gr

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 41, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τηλέφωνο: 2310-254007

Email: info@webone.gr

Προηγούμενα Επέκταση του δικτύου της ΚΑΥΚΑΣ με ένα νέο κατάστημα στη Σίνδο!
Επόμενα Οι άνεργοι του σήμερα, οι προγραμματιστές του αύριο