Ανθοθεραπεία και αισθητική. Δείτε τα ωφέλη από τα ανθοϊάματα


Τα ανθοϊάματα είναι αποδεδειγμένο πως έχουν μεγάλη και ιδιαίτερα ευεργετική δράση έναντι των αρνητικών συναισθημάτων που νιώθουμε κατά καιρούς, συναισθημάτων όπως φόβος, άγχος, λύπη, και πολλά ακόμα.

Κατά αρχήν ας δούμε μερικά βασικά πράγματα για τα ανθοϊάματα για να γνωρίσουμε την δράση τους.

Τι είναι η Ανθοθεραπεία;

Η ανθοθεραπεία είναι μια ενεργειακή θεραπευτική μέθοδος που ανήκει στις εναλλακτικές θεραπείες και έχει σαν βάση τα ανθοϊάματα.

Πότε ανακαλύφθηκε;

Τη δεκαετία του 1930, ο γνωστός Άγγλος παθολόγος και βακτηριολόγος, Έντουαρντ Μπαχ (E. Bach), ανακάλυψε και παρασκεύασε τα 38 ανθοϊάματα που φέρουν το όνομά του, τα γνωστά Ανθοϊάματα Μπαχ (Bach Flower Remedies).

Σύμφωνα με τον Μπαχ οι ασθένειες έχουν τη βάση τους στον ψυχισμό και οφείλονται στις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα που, όταν χρονίζουν, δημιουργούν σοβαρές δυσλειτουργίες στον οργανισμό και επηρεάζουν την υγεία του.

Με βάση αυτήν την αντίληψη αν θεραπευτεί αυτή η αρνητική κατάσταση, αυτή η αρνητική ψυχολογία, τότε οι ασθένειες μπορούν να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν πολύ πιο αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με την θεωρία που ανέπτυξε ο Έντουαρντ Μπαχ, όταν υπάρχει ψυχική και νοητική ισορροπία, τότε υπάρχει υγεία και θεραπεία.

Που χρησιμεύουν τα ανθοϊάματα;

Στην πρόληψη και την αντιμετώπιση πολλών ψυχολογικών προβλημάτων, θεραπεύοντας τα αρνητικά συναισθήματα που επηρεάζουν την ζωτικότητα και την υγεία του οργανισμού μας.

Ενδεικτικά, σαν παραδείγματα, μπορούμε να αναφέρουμε ανθοϊάματα που βοηθούν στο να απαλλαγεί κανείς από τους φόβους του, να αυξήσει τον δυναμισμό και την αυτοπεποίθησή του, να ωριμάσει τη σκέψη του, να ενδυναμώσει τη θέλησή του, να αφυπνίσει και να στοχοκατευθύνει τη δημιουργικότητά του και ακόμα ανθοϊάματα που προάγουν την υπομονή, την έκφραση και την εκτόνωση του θυμού, την κατανόηση του άλλου, την αυτοέκφραση, την επικοινωνία.

Έχουν παρενέργειες τα ανθοϊάματα;

Τα ανθοϊάματα δεν έχουν καμία απολύτως παρενέργεια στον οργανισμό μας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Πραγματικά, τα ανθοϊάματα μπορούν, με κατάλληλη χρήση, να απαλύνουν παρενέργειες και να κάνουν καλύτερα ανεκτές πολλές φαρμακευτικές θεραπείες στον οργανισμό (ας αφαιρεθεί αυτό).

Ο ρόλος και η δράση τους όμως δεν περιορίζεται μόνο εκεί αλλά αντιθέτως έχουν εξαιρετικα αποτελέσματα και στην εξωτερική μας εμφάνιση.

Για παράδειγμα, χαρακτηριστική είναι η δράση του ανθοϊάματος Crab apple το οποίο αποτοξινώνει φυσικά το δέρμα και κάνει την επιδερμίδα πιο λαμπερή και ζωντανή.

Το Ανθοΐαμα Grapefruit, έχει την ιδιότητα να δίνει λαμπερά μαλλιά,και βοηθά στην αναδόμηση της επιδερμίδας καθώς αποβάλλει από τον οργανισμό τις τοξίνες του στρες και του άγχους που προκαλούν γήρανση.

Το Ανθοΐαμα Sourgrass, είναι ιδανικο για κυτταρίτιδα και αρωμστοθεραπεία, χαρίζοντας στον οργανισμό σας ευεξία και αναζωογόνηση. Πολύ καλή δράση έχει και το Ανθοΐαμα Mallow το οποίο καταπολεμά την φλεβιτιδα!

Τα πλεονεκτήματα των ανθοΐαμάτων όπως βλέπουμε είναι πάρα πολλά και σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

Επικοινωνήστε μαζί μου και μάθετε τώρα για τα μεγάλα οφέλη της ανθοθεραπείας.

Προηγούμενα «e-λιανικό» για την κατασκευή eshop: Αφορολόγητα κι ακατάσχετα τα 5.000 ευρώ της επιδότησης
Επόμενα 2ος Διαγωνισμός Γαστρονομικής Φωτογραφίας "Μία Φωτογραφία, Χίλιες Γεύσεις"