Επισκευή ψυγείου Bosch: 4 συχνές βλάβες & πότε να καλέσετε τεχνικό


Επισκευή ψυγείου Bosch: 4 συχνές βλάβες & πότε να καλέσετε τεχνικό

Τα ψυγεία Bosch είναι ονομαστά για το σύγχρονο design τους, την άριστη διαρρύθμιση και την υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητά τους, ενώ παράλληλα γενικά έχουν μια καλή λειτουργία με λίγες βλάβες, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια αγοράς. Συχνά, όταν εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα, η λύση είναι απλή και περιλαμβάνει εύκολες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας.

Σε ορισμένες, βέβαια, περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να ελέγξει τη συσκευή ένας τεχνικός με εμπειρία στην επισκευή ψυγείου Bosch, ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποια σοβαρή βλάβη και αν απαιτείται η αντικατάσταση του ανταλλακτικού.

Ας δούμε παρακάτω τι ισχύει γενικά για τα ψυγεία Bosch και πότε πρέπει να ανησυχήσετε.

Τα τρόφιμα παγώνουν στο ψυγείο

Αν τα τρόφιμα μέσα στο ψυγείο παγώνουν, κάτι δεν λειτουργεί καλά με τη διατήρηση της θερμοκρασίας στο ψυγείο. Μπορεί, βέβαια, απλά να έχει κουνηθεί ο δείκτης του θερμοστάτη μέσα στο ψυγείο και να έχει πέσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, οπότε αξίζει να του ρίξετε μια ματιά πριν καλέσετε τεχνικό.

Αν, πάντως, ο θερμοστάτης είναι ρυθμισμένος στη σωστή θερμοκρασία, τότε είναι πιθανό να έχει χαλάσει αυτός ή η πλακέτα ελέγχου θερμοκρασίας, οπότε απαιτείται συνδρομή τεχνικού και μάλλον αλλαγή του χαλασμένου εξαρτήματος.

Το ψυγείο δεν λειτουργεί μετά από τη μεταφορά του

Γενικά, σε κάθε μεταφορά του ψυγείου, είτε είναι σε άλλο χώρο του σπιτιού είτε ακόμα και σε άλλο σπίτι, θα πρέπει αυτό να μεταφερθεί όρθιο, ώστε το ψυκτικό υγρό να μη διαφύγει από τον συμπιεστή προς τους σωλήνες ψύξης. Ειδικά στα ψυγεία Bosch λόγω της κατασκευής τους πρόκειται για μια αρκετά πιθανή βλάβη.

Αν αυτός ο κανόνας δεν τηρήθηκε, τότε σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αφήσετε όρθιο το ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες, ώστε το ψυκτικό υγρό να επανέλθει στη θέση του. Αν το ψυγείο εξακολουθεί να μη λειτουργεί και μετά από αυτό, τότε πρέπει να το δει τεχνικός.

Το ψυγείο καίει πολύ ρεύμα

Αν σας έρχονται υψηλοί λογαριασμοί ρεύματος και υποπτεύεστε το ψυγείο, τότε θα πρέπει να προβληματιστείτε, γιατί κανονικά τα ψυγεία Bosch καίνε ελάχιστη ενέργεια. Ενδεχομένως υπάρχει βλάβη στον συμπυκνωτή που ξεκινάει με πολύ υψηλή ταχύτητα ή στον θερμοστάτη που διατηρεί συνεχώς το ψυγείο σε λειτουργία.

Σας προτείνουμε πριν καλέσετε κάποιον ειδικό στις επισκευές ψυγείων να βεβαιωθείτε ότι το ψυγείο είναι τοποθετημένο σε σωστό σημείο. Αν βρίσκεται κοντά στον φούρνο ή κοντά σε παράθυρο όπου το χτυπάει ο ήλιος, τότε ενδέχεται να μη μπορεί να διατηρήσει τη θερμοκρασία του, με αποτέλεσμα να δουλεύει συνεχώς, για να εξισορροπήσει τη θερμότητα που λαμβάνει.

Το ψυγείο σταματάει και ξεκινάει

Αν ο συμπιεστής του ψυγείου δεν μπορεί να παραμείνει σε συνεχή λειτουργία, το ψυγείο ξεκινάει και σταματάει συνεχώς. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή έχει πάθει βλάβη ο πυκνωτής εκκίνησης ή το ρελέ που είναι συνδεδεμένο στο μοτέρ.

Πρόκειται για μια κλασική βλάβη λόγω παλαιότητας του ψυγείου, όμως μπορεί να συμβεί και από μια απότομη αυξομείωση της τάσης ή πτώση ρεύματος. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός στην επισκευή ψυγείου Bosch θα διαπιστώσει αμέσως το πρόβλημα και θα αλλάξει το ελαττωματικό ανταλλακτικό, το οποίο δεν κοστίζει πολύ.

Διαβάστε ακόμα

Πως να καταλάβετε πως το ψυγείο σας χρειάζεται επισκευή

Προηγούμενα «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC WILD
Επόμενα Κατασκευή ιστοσελίδων: Τα 3 μυστικά για μια κερδοφόρα ιστοσελίδα για την επιχείρηση σας