Αρθροπλαστική ώμου – Τι είναι και τι περιλαμβάνει


Αρθροπλαστική ώμου

Η αρθροπλαστική ώμου, επίσης γνωστή ως χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ώμου, είναι μια χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει την αντικατάσταση των κατεστραμμένων ή ασθενών τμημάτων της άρθρωσης του ώμου με τεχνητά εξαρτήματα. Στόχος αυτής της χειρουργικής επέμβασης είναι η ανακούφιση από τον πόνο, η βελτίωση της λειτουργίας και η αύξηση της κινητικότητας του ώμου.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αρθροπλαστικής ώμου, μεταξύ των οποίων:

Ολική αρθροπλαστική ώμου: Σε αυτή τη διαδικασία, τόσο η σφαίρα όσο και η θήκη της άρθρωσης του ώμου αντικαθίστανται με τεχνητά εξαρτήματα.

Ανάστροφη αρθροπλαστική ώμου: Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται συνήθως σε ασθενείς με σοβαρή βλάβη του στροφικού πετάλου. Σε μια αντίστροφη αρθροπλαστική ώμου, οι θέσεις των εξαρτημάτων της σφαίρας και της θήκης αντιστρέφονται, γεγονός που αλλάζει τη μηχανική της άρθρωσης του ώμου και επιτρέπει στον δελτοειδή μυ να αναλάβει τη λειτουργία του στροφικού πετάλου.

Μερική αρθροπλαστική ώμου: Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση μόνο του κατεστραμμένου τμήματος της άρθρωσης του ώμου, συνήθως της κεφαλής του βραχιονίου.

Η αρθροπλαστική ώμου συνιστάται συνήθως σε ασθενείς που έχουν σοβαρή αρθρίτιδα ή έχουν υποστεί σημαντικό τραυματισμό στην άρθρωση του ώμου. Ωστόσο, όπως όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις, υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι και επιπλοκές που σχετίζονται με την αρθροπλαστική ώμου και η απόφαση να υποβληθεί κάποιος σε αυτή την επέμβαση πρέπει να λαμβάνεται σε συνεννόηση με έναν εξειδικευμένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Έχοντας σημειώσει την καριέρα του πληθώρα επιτυχημένων χειρουργείων ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Ιωάννης Πολυζώης έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών ασθενών. Εμπιστευτείτε τον Ιατρό και κλείστε σήμερα το ραντεβού σας προκειμένου να απαλλαγείτε οριστικά από τον πόνο.

Καλέστε μας για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού

2106862167 | 6970099060

Λεωφόρος Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι

Προηγούμενα Το MIA’S υποδέχεται το καλοκαίρι του 2023
Επόμενα Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες social media πλατφόρμες για το 2023