Ολιστική ιατρική ανθοϊάματα και βελτίωση της ζωής μας


Ολιστική ιατρική ανθοϊάματα

Ισως πολλές φορές έχετε ακούσει τον όρο ολιστική ιατρική. Τι είναι όμως η ολιστική ιατρική;

Η ολιστική ιατρική είναι ο κλάδος εκείνος της εναλλακτικής ιατρικής που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο σώμα σαν ολότητα, δηλαδή δεν διαχωρίζει το σώμα από το πνεύμα αλλά αντίθετα η ολιστική ιατρική έχει σαν αρχή ότι οι παθήσεις του σώματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το πνεύμα, και πως πολλές παθήσεις του σώματος προέρχονται από το έντονα συσσωρευμένο άγχος. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το άγος είναι το κύριο χαρακτηριστικό στην γεμάτη έντονους ρυθμούς ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

Η ολιστική ιατρική εστιάζει στην παράλληλη θεραπεία πνεύματος και σώματος με την χρήση διάφορων εναλλακτικών και φυσικών θεραπευτικών μεθόδων όπως τα Ανθοϊάματα Μπαχ.

Τι είναι όμως τα ανθοϊάματα Μπαχ;

ανθοϊάματα

Ας ξεκινήσουμε!

Τι είναι η Ανθοθεραπεία πρώτα;

Η Ανθοθεραπεία είναι μια ενεργειακή θεραπευτική μέθοδος της ενναλακτικής ιατρικής με βάση τα ανθοϊάματα.

Που χρησιμεύουν τα ανθοϊάματα;

Στην πρόληψη και την αντιμετώπιση ψυχοσωματικών προβλημάτων, θεραπεύοντας τα αρνητικά συναισθήματα που επηρεάζουν την ζωτικότητα και την υγεία του οργανισμού μας.

Για παράδειγμα εάν υποφέρετε απο φοβίες ή νιώθετε δειλία ή έντονο δισταγμό σε αρκετά ζητήματα υπάρχουν ανθοϊάματα που μπορούν να αυξήσουν την τόλμη και τον δυναμισμό σας. Αντίστοιχα υπάρχουν ανθοϊάματα που βοηθούν πολύ να αντιμετωπίσετε κρίσεις άγχους και πανικού,να τονώσουν την υπομονή σας και να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε καλύτερα τον θυμό και την ένταση που πιθανόν να νιώθετε.

Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα των ανθοϊαμάτων είναι ότι δεν έχουν καμία απολύτως παρενέργεια στον οργανισμό μας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν απο ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Ανθοϊάματα και κατάθλιψη

Ένας βασικός παράγοντας που μπορούν να βοηθήσουν τα ανθοϊαματα είναι και η αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Η κατάθλιψη αποτελεί ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί άνθρωποι καθημερινά, μια κατάσταση που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τους ανθρώπους.

Η κατάθλιψη κατά κύριο λόγο χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ευχαρίστησης προς οτιδήποτε, από την αποχή από κοινωνικές επαφές και καθημερινές δραστηριότητες, από ένα διαρκές αίσθημα κούρασης και μελαγχολίας, που συνοδεύεται από άσχημες σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα.

Τις περισσότερες φορές δεν μιλάμε για μια μόνιμη ή ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται άμεσα αντιμετώπιση.

Σημαντικό ρόλο εδώ στην αντιμετώπιση και ανακούφιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης μπορούν να παίξουν τα ανθοιάματα Μπαχ.

Ποιά είναι όμως τα ανθοϊάματα;

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ορισμένα από τα ανθοϊάματα που βοηθάνε ιδιαίτερα τον οργανισμό σας.

-Agrimony: Αντιμετωπίζει τον εσωτερικό ψυχικό πόνο.

-Aspen: Τον φόβο χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτία

-Beach: Την έντονη επικριτική διάθεση

-Centaury: Την άβουλη προσωπικότητα

Στο σύνολό τους τα ανθοϊάματα είναι 38 και βοηθούν σημαντικά στην αντιμετώπιση αρκετών ψυχοσωματικών συμπτωμάτων ενώ μερικές σταγόνες που λαμβάνονται 3-4 φορές την ημέρα είναι η συνήθης πρακτική λήψης για τα περισσότερα ανθοϊάματα .

Η διάρκεια της ενδεδειγμένης χρήσης τους μπορεί να ποικίλει από την εφ’ άπαξ λήψη μέχρι εβδομάδες ή και μήνες (σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και χρόνια), ανάλογα με το πρόβλημα.

Τα ανθοϊάματα ,επειδή ακριβώς δεν έχουν παρενέργειες μπορείτε να τα προμηθευτείτε από αρκετά καταστήματα όπως φαρμακεία, καταστήματα βιολογικών προϊόντων, καταστήματα βοτάνων,κλπ.

Υπάρχουν κάποιοι ειδικοί στα ανθοϊάματα; Που μπορώ να απευθυνθώ;

Υπάρχουν εξειδικευμένοι ανθοθεραπευτές οι οποίοι θα αναγνωρίσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον σωστό συνδυασμό ανθοϊαμάτων που θα σας προσφέρει τις λύσεις που χρειάζεστε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την ολιστική ιατρική και ανθοϊάματα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας

Δείτε ακόμη:

Ανθοϊάματα μπαχ και καταπολέμηση του στρες

Ανθοϊάματα βελτίωση της ζωής μας και αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Προηγούμενα Ανακαίνιση σπιτιού: Πως να αναβαθμίσετε την εξοχική σας κατοικία
Επόμενα Magic Bee: 4 ανδρικά ρούχα που την έκαναν το απόλυτο trend στους Millennials & τη Generation Z