Γνωρίστε το Digital Marketing


Δείτε στο άρθρο μας παρακάτω τι είναι το Digital Marketing και γιατί εκτός από ένα πολύτιμο εργαλείο είναι και ιδιαίτερα απαραίτητο για όλες τις επιχειρήσεις

Το Digital Marketing, γνωστό και ως online marketing, είναι μια σειρά από προωθητικές ενέργειες που στόχο έχουν να εδραιώσουν ένα brand, να το κάνουν γνωστό αξιοποιώντας το διαδίκτυο και όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας και να αυξήσουν τα έσοδα του. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το e-mail marketing, τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο αλλά και ευρύτερα την διαδικτυακή επικοινωνία και προώθηση. Είναι πολύ πιθανό το online marketing να συνδυάζεται με offline πρακτικές διαφήμισης, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ενώ τα τελευταία χρόνια καταγράφει αλματώδη άνοδο και εξελίσσεται διαρκώς.

Σχεδιάζοντας μια ολοκληρωμένη και πολυδιάστατη Digital Marketing στρατηγική, ένα brand αποσκοπεί στο να προσελκύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, να χτίσει μια ισχυρή εταιρική ταυτότητα, να κάνει γνωστά στο ευρύ κοινό τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει και φυσικά να αυξήσει τα έσοδα του.

Γιατί είναι σημαντικό το Digital Marketing;

Το ψηφιακό ή διαδικτυακό μάρκετινγκ προσφέρει τη δυνατότητα σε μια επιχείρηση να προσεγγίσει ένα ιδιαίτερα μεγάλο κοινό, στο οποίο δεν θα μπορούσε να απευθυνθεί διαφορετικά, χρησιμοποιώντας μόνο παραδοσιακές μεθόδους προώθησης. Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζεται από μεγάλη αποδοτικότητα, μιας και με το ελάχιστο δυνατό κόστος μπορεί κανείς να πετύχει μεγιστοποίηση εσόδων, αρκεί να γνωρίζει πως να σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη ψηφιακή στρατηγική αλλά και πως να διαχειριστεί σωστά τα κατάλληλα εργαλεία. Τα αποτελέσματα από κάθε ενέργεια είναι άμεσα μετρήσιμα και ορατά και έτσι κανείς μπορεί να γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια το πόσο πετυχημένη ή μη είναι μια προωθητική καμπάνια που “τρέχει” στο διαδίκτυο.

Ποια είναι όμως τα βασικά χαρακτηριστικά του digital marketing που το κάνουν να ξεχωρίζει;

Δείτε όλο μας το άρθρο για το τι είναι το Digital Marketing

Προηγούμενα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360: Αρωγός στη Φιλανθρωπική Εκδήλωση της Στοργής και του Δικτύου Αλληλεγγύης
Επόμενα Καραμανλίδικα: το στέκι των καλοφαγάδων, στην Ερμού