3ο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist: το Alba Graduate Business School ως Ακαδημαϊκός συνεργάτης


Alba Graduate Business School: Ακαδημαϊκός συνεργάτης στο 3ο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.
Στο συνέδριο συμμετείχαν σημαντικά πρόσωπα του πολιτικού και οικονομικού κόσμου ενώ το Alba έδωσε το παρών στο πάνελ με θέμα:
«A view from the top: How sustainable development is changing business leadership».

Το διήμερο 16-17 Οκτωβρίου, το Alba Graduate Business School, The American College of Greece συμμετείχε, με την ιδιότητα του ακαδημαϊκού υποστηρικτή, στο 3ο Συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Το Συνέδριο, που φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλοπούλου, μαζί με το United Nations Sustainable Development Solutions Network (SDSN) Greece και σε συνεργασία με το UN SDSN Mediterranean, το UN SDSN Black Sea και το EIT Climate-KIC Hub Greece.

Στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, οι κυβερνήσεις, η κοινωνία των πολιτών, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και ο δημόσιος τομέας εργάζονται από κοινού προς την επίτευξη της αποτελεσματικής εφαρμογής των 17 Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Οι τεχνολογικές εξελίξεις, οι καινοτόμες πρακτικές, η βιώσιμη επένδυση και οι νέες συνεργασίες μπαίνουν σε εφαρμογή, με την ελπίδα να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε μία εποχή ανάπτυξης και ευημερίας. Από την άλλη, εννοιολογικές προκλήσεις, αδύναμες δομές διακυβέρνησης και θεσμοί, ελλιπής διαφάνεια και περιορισμοί στη χρηματοδότηση είναι μόλις κάποιες από τις ανεπάρκειες που εμποδίζουν την πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση.

To Alba Graduate Business School εκπροσωπήθηκε στο πάνελ «A view from the top: How sustainable development is changing business leadership» (Κοιτώντας από ψηλά: Πώς η βιώσιμη ανάπτυξη αλλάζει την επιχειρηματική ηγεσία), από τον Παύλο Βλάχο, Αναπληρωτή Καθηγητή Marketing, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για υπεύθυνη ηγεσία ώστε να μπορέσει να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη και συμπλήρωσε πως η υπεύθυνη ηγεσία έγκειται στην ταπεινότητα. «Η υπερβολή είναι εχθρός της βιωσιμότητας» ανέφερε ο καθηγητής και επιχειρηματολόγησε υπέρ της άποψης ότι οι ταπεινοί ηγέτες μπορούν να θέτουν όρια στην προσπάθεια υλοποίησης των στόχων κερδοφορίας υπηρετώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία επιστρέφει μακροπρόθεσμα αξία στις επιχειρήσεις. Επιπλέον, συνέχισε τονίζοντας ότι ο υπεύθυνος ηγέτης είναι ταπεινός, πιο κοινωνικός, παραδέχεται τα λάθη του και ενώ κάνει και γνωρίζει πολλά, μιλά λίγο.

Στη συνέχεια, κάνοντας λόγο για την αποδοτικότητα, αναφέρθηκε σε έρευνα που διενήργησε με την ομάδα του για πάνω από 12 χρόνια σε περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις από 47 χώρες. Στο πλαίσιο της έρευνας αναπτύχθηκαν εργαλεία μέτρησης της βιωσιμότητας –περισσότεροι από 250 δείκτες απόδοσης ΕΚΕ– και διαπιστώθηκε ότι 50% αύξηση της ταπεινότητας στις επιχειρήσεις, και άρα καλύτερη προσέγγιση της βιωσιμότητας, οδηγεί σε διπλασιασμό των εσόδων από πωλήσεις.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν επίσης σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού πολιτικού και οικονομικού κόσμου, όπως ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Χατζηδάκης, ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μέλος του Global SDSN, κ. Γιώργος Παπανδρέου και άλλοι.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους:
Ιουλία Κυριακουλάκου: τηλ. 210 666 0419, email: ioulia.kyriakoulakou@ogilvy.com

Σχετικά με το Alba Graduate Business School
Tο Alba Graduate Business School, The American College of Greece αποτελεί το Business School του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Από την ίδρυσή του το 1992, και στη διάρκεια της λειτουργίας του, διατηρεί την παράδοσή του στην ακαδημαϊκή αριστεία και την επαφή του με τις επιχειρήσεις. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθεί ενεργά την επιστημονική έρευνα, τη δημιουργία και τη διάχυση νέας γνώσης. Το Alba προσφέρει 14 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και φέρει την επίσημη αναγνώριση του New England Commission of Higher Education (NECHE). Όλα τα ΜΒΑ προγράμματα είναι πιστοποιημένα από το The Association of MBAs, ενώ το MSc in Finance και το MSc in SHRM από το EFMD Programme Accreditation System.

Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 144 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ Pierce, το Deree –που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα– και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής υποστήριξης.

Προηγούμενα Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου η διεξαγωγή του Συνεδρίου “Cyber Insurance & Incident Response Conference”
Επόμενα Κατασκευή ιστοσελίδων για ξενοδοχεία: Τα μυστικά για να απογειώσετε τις κρατήσεις σας