UX design και κατασκευή ιστοσελίδων – Ο τέλειος συνδυασμός για το site σας


Η κατασκευή ιστοσελίδων σύγχρονων, ελκυστικών και εύχρηστων αποτελεί πλέον την κυρίαρχη τάση στο web design, θέτοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός φιλικού προς τον χρήστη website που θα κάνει την πλοήγηση απλή και εύκολη. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πλέον δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο User Experience (UX design), τόσο στο στάδιο της δημιουργίας νέων ιστοτόπων όσο και στην αναβάθμιση υφιστάμενων ιστοσελίδων και τον ανασχεδιασμό τους.

Οι user friendly ιστοσελίδες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά ένα brand να χτίσει μια ισχυρή εταιρική ταυτότητα στο διαδίκτυο, να προσελκύσει νέους πελάτες και φυσικά να αυξήσει τις πωλήσεις και τα έσοδά του. Στο UX design ο χρήστης βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ στόχος είναι το να δημιουργηθεί ένα website που θα αποτελεί πόλο έλξης νεών επισκεπτών διαρκώς.

UX design και κατασκευή ιστοσελίδων: Τι είναι τελικό το UX design;

7 χαρακτηριστικά του UX design

#1 – Απλότητα
#2 – Εύκολο μενού πλοήγησης
#3 – Προσαρμοστικότητα
#4 – Προτεραιότητα στον χρήστη
#5 – Συνέπεια
#6 – Ιεραρχία
#7 – Διατήρηση βασικών αρχών

Τι είναι λοιπόν το UX design και πως μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να προσφέρουμε μια καλύτερη, και αισθητά βελτιωμένη, εμπειρία πλοήγησης στους χρήστες;

Με τον όρο UX design εννοούμε την κατασκευή μιας ιστοσελίδας με έμφαση στην εμπειρία πλοήγησης των χρηστών. Πρόκειται για μια «φιλοσοφία» σχεδίασης που θέτει ως προτεραιότητα το User Experience, την εμπειρία δηλαδή που αποκομίζουν οι χρήστες κάθε φορά που επισκέπτονται έναν ιστότοπο. Στόχος του UX design είναι να το καθιστά την πλοήγηση εύκολη και να επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν άμεσα το περιεχόμενο που αναζητούν ή που τους ενδιαφέρει, ανεξάρτητα από τη συσκευή που επιλέγουν για την περιήγησή τους σε ένα website.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δώσουμε βάση στο UX design, ακριβώς λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που επικρατεί πλέον στο διαδίκτυο. Οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε έναν κυριολεκτικά ατελείωτο κατάλογο ιστοσελίδων και κατά συνέπεια εάν ένα website κάνει τη ζωή τους δύσκολη θα το εγκαταλείψουν άμεσα και θα επιλέξουν κάποιο άλλο, πιο εύχρηστο και πιο βολικό για αυτούς. Αντιθέτως, επενδύοντας σε ένα βελτιωμένο UX design δεν προσελκύουμε απλώς περισσότερους χρήστες, αλλά θέτουμε τις βάσεις για να τους μετατρέψουμε από απλούς επισκέπτες σε μόνιμους «κάτοικους» του ιστοτόπου μας.

7 χαρακτηριστικά του UX design στην κατασκευή ιστοσελίδων

Προηγούμενα Equipment Νext – Α. Βουρλούμης & ΣΙΑ ΕΕ στην έκθεση Xenia 2022
Επόμενα Τι είναι η τενοντίτιδα ή επικονδυλίτιδα του αγκώνα