Δελτίο Τύπου – Ευρωκλινική Αθηνών


Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικού

Η Ευρωκλινική Αθηνών συμμετείχε ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Εγκεφαλικού στις 29 Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας την ειδική εκδήλωση «Σκέψου ΑΠΛΑ» με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τους παράγοντες κινδύνου, την αναγνώριση των συμπτωμάτων και την έγκαιρη αντιμετώπιση του εγκεφαλικού.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην είσοδο της Ευρωκλινικής Αθηνών. Βασικός της άξονας ήταν το ακρωνύμιο ΑΠΛΑ (Άκρο – Πρόσωπο – Λόγος – Άμεσα), κάθε γράμμα του οποίου αντιστοιχεί και σε ένα σύμπτωμα του εγκεφαλικού, αποτελώντας ένα εύκολο μνημονικό κανόνα για τον εντοπισμό των συμπτωμάτων. Οι εξειδικευμένοι νευρολόγοι της πρότυπης Μονάδας Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων της Ευρωκλινικής κ.κ. Κανελλόπουλος Δ., Χατζή Ι., Τζανετάκος Δ., Ντάβου Μ., Καραγιώργης Γ. και Γραίγος Α., με επικεφαλής την νευρολόγο κα. Βάσω Ζησιμοπούλου, κάνοντας χρήση της προτεινόμενης από τον World Stroke Organization ειδικής εφαρμογής Stroke Riskometer, υπολόγισαν για τους ενδιαφερόμενους την πιθανότητα εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου με ορίζοντα δεκαετίας. Βάσει των αποτελεσμάτων συνέστησαν αλλαγές στην καθημερινότητα που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ή περαιτέρω ιατρικό έλεγχο, όπου κρίθηκε απαραίτητο. Επιπλέον, προέτρεψαν τους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν περαιτέρω με το εγκεφαλικό «κατεβάζοντας» την εφαρμογή «ΑΠΛΑ» για κινητά τηλέφωνα Android.

Στην εκδήλωση έδωσε δυναμικό παρών και αντιπροσωπεία της ομάδας Χάντμπολ Ανδρών και Βόλεϊ Γυναικών της ΑΕΚ. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της «Βασίλισσας» συμπληρώνοντας τα ειδικά ερωτηματολόγια δοκίμασαν τις γνώσεις τους για τα συμπτώματα του εγκεφαλικού, συμμετείχαν στην ενημέρωση του κοινού και συνέβαλαν με τη σειρά τους στη διάδοση του μηνύματος για τη σημασία της έγκαιρης αναγνώρισης του εγκεφαλικού.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος των δράσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Εγκεφαλικά (World Stroke Organization) στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας ενημέρωσης “Don’t be the One”. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ατόμων που προσβάλλονται από εγκεφαλικά επεισόδια έχει αυξηθεί σημαντικά με τα στοιχεία να υποδεικνύουν ότι 1 στα 4 άτομα υφίσταται εγκεφαλικό κάποια στιγμή στη ζωή του.

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ:

Η Ευρωκλινική είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών και για τα οποία πιστοποιήθηκε ως το 1ο στην Ελλάδα και την Ευρώπη «Patients Friendly Hospital».

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 8 χειρουργικές αίθουσες, 4 κλίνες στην Μονάδα Εμφραγμάτων, συνεργασία με 300 μόνιμους γιατρούς και 740 εξωτερικούς συνεργάτες, 500 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας.

Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 ενώ πιστοποιήθηκε πρόσφατα και με ISO 9001:2015.

www.euroclinic.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:

The Kompany | Βάσω Τόση | mob: 6944 783945 | email: vaso.tosi@thekompany.gr

Προηγούμενα Μαλαχίτης - Η Πέτρα του Τσάκρα της Καρδιάς
Επόμενα Νέο προϊόν σε φυσικό αέριο και κορυφαίες προσφορές στο ΖeniΘ Pop-Up store στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη