Σε μια καταπληκτική ιδέα προχώρησε το NHS (National Health System) της Αγγλίας


Σε μια πρωτότυπη ιδέα προχώρησε το NHS (National Health System)  στην Αγγλία να συνταγογραφεί ποδήλατα σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την υγεία υπέρβαρων ασθενών.

Η κίνηση όπως περιγράφεται είναι μια προσπάθεια να μειώσει την πρόωρων θανάτων και ταυτόχρονα να μειώσει την αναγκαιότητα σε φαρμακευτική αγωγή.

Η εφαρμογή ξεκίνησε περιορισμένα νοικιάζοντας δωρεάν ποδήλατα για 6 μήνες στους ασθενής του Lansdowne Surgery and Fairwater Health Centre στο Cardiff της Αγγλίας. Αν το εγχείρημα είναι πετυχημένο, θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Αγγλίας.

Όπως αναφέρει ο Dr Tom Porter, σύμβουλος στο Public Health Medicine:

Προτείνεται οι ενήλικες να είναι ενεργοί για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα. Η ποδηλασία μπορεί να μειώσει κατά 52% τις πιθανότητες θανάτου εξαιτίας καρδιακών ασθενειών.

Το σχέδιο, πιστεύεται ότι είναι το πρώτο στο είδος του. Θα λειτουργήσει πιλοτικά με τη βοήθεια της εταιρείας ενοικίασης ποδηλάτων Nextbike.

Επιλεγμένοι ασθενής θα προμηθευτούν ειδικούς κωδικούς που θα τους επιτρέπουν να ενοικιάζουν τα ποδήλατα δωρεάν για 30 λεπτά κάθε μέρα για διάρκεια 6 μηνών.

Προηγούμενα Ανεπάρκεια βιταμίνης D: Δείτε τα 10 παράξενα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Επόμενα Ξενώνας το "Πέτρινο" στις Πρέσπες στον Άγιο Γερμανό - Αξίζει να τον επισκευτείτε