Πως να βελτιστοποιήσετε το SEO στο eshop σας


Το e-commerce είναι όπως όλα δείχνουν το μέλλον του λιανικού εμπορίου, με ιδιαίτερα ενισχυμένη ανοδική τάση στην ελληνική αγορά.

Χαρακτηριστικό είναι πως πάνω από το 80% των χρηστών του ίντερνετ στην διεθνή και εγχώρια αγορά, δηλώνουν πως το 2021 θα αυξήσουν τις ηλεκτρονικές αγορές τους και το ποσό το οποίο δαπανούν για αγορές μέσω eshop!

Αυτό μας δείχνει πως οι ηλεκτρονικές αγορές των πελατών σας θα αυξηθούν σημαντικά και άρα και η δική σας επιχείρηση θα πρέπει να διαθέτει ένα σύγχρονο, λειτουργικό και πλήρες eshop που θα καλύπτει απόλυτα τις δικές σας ανάγκες και των πελατών σας.

Για να επωφεληθείτε όμως στο μέγιστο από την ραγδαία αυτή αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών θα πρέπει να είστε σίγουροι πως το eshop σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και βρίσκεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές πολύ αποτελεσματικές πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε το eshop σας, και να κατακτήσετε την κορυφή της Google.

Κάντε το eshop σας γρήγορο!

Όπως είναι γνωστό όταν ένα eshop έχει μεγάλο χρόνο φόρτωσης, οι επισκέπτες το εγκαταλείπουν πολύ γρήγορα και η Google το εμφανίζει σε πολύ χαμηλές θέσεις στα αποτελέσματα της.

Άρα εάν θέλετε το eshop σας να εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις της Google και να έχετε παράλληλα μεγάλο conversion rate, πρέπει ο ιστότοπος σας να έχει πολύ χαμηλό χρόνο φόρτωσης, συγκεκριμένα κάτω από 5 sec!

Κάντε τη σωστή επιλογή keywords:

Τα σωστά keywords σε τίτλους, κείμενα, περιγραφές, θα σας εξασφαλίσουν πολύ υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα της Google.

Τι είναι τα keywords;

Εδώ να εξηγήσουμε πως με τον όρο keywords εννοούμε τις λέξεις για τις οποίες θέλετε να εμφανίζεστε στην Google.

Δηλαδή;

Για παράδειγμα εάν έχετε κατάστημα με ρούχα, θα πρέπει να είστε σίγουροι πως keywords με κατηγορίες ρούχων που πουλάτε, πχ ανδρικά τζίν, γυναικεία παλτά, κλπ, εμφανίζονται με τη σωστή συχνότητα στο eshop σας.

Αυτό θα βοηθήσει τους χρήστες του internet να βρουν το eshop σας σε συγκεκριμένες αναζητήσεις και όχι μόνο σε γενικές αναζητήσεις, κάτι που θα αυξήσει σημαντικά την προβολή της επιχείρησης σας και τις πωλήσεις σας.

Να τονίσουμε επίσης πως η παρουσία των σωστών keywords στο meta description του eshop σας θα βοηθήσει ιδιαίτερα την Google να ανιχνεύσει καλύτερα το είδος του ιστότοπου σας, να σας κατατάξει στην σωστή κατηγορία, και στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων.

Κάντε συνεχή A/B testings:

Το SEO του eshop σας είναι είναι συνεχώς μεταβαλλόμενο, και επηρεάζεται ιδιαίτερα από τα update του αλγόριθμου της Google, τις ενέργειες των ανταγωνιστών σας, και πολλά άλλα!

Για να είστε σίγουροι πως όλα λειτουργούν στην εντέλεια θα πρέπει ανά μήνα να ελέγχετε το Seo του eshop σας, με στοιχεία όπως η ταχύτητα του ιστότοπου, η λειτουργικότητα του ιστότοπου σε όλες τις συσκευές, τα κείμενα του eshop σας, κλπ κλπ.

Θέλετε να αποκτήσετε τώρα ένα ΔΩΡΕΑΝ αναλυτικό Seo report για το eshop σας;

Content is the king:

Όπως είναι ήδη γνωστό η Google αγαπάει πολύ τους ιστότοπους με φρέσκο, χρήσιμο και χρηστικό περιεχόμενο, που μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες τους λύσεις σε αυτά που ψάχνουν.

Σε πολύ συχνά διαστήματα θα πρέπει να προσθέτετε στο blog του eshop σας άρθρα και blog posts, με θέματα γύρω από τα προϊόντα του eshop σας, και απαντώντας σε πιθανά ερωτήματα των επισκεπτών σας.

Η προσθήκη content στο eshop σας , σας βοηθά να προσελκύσετε τον κατάλληλο τύπο πελάτη που επιθυμείτε να έχετε στην επιχείρηση σας, να αυξήσετε τις πωλήσεις σας, και να ενισχύσετε σημαντικά το εταιρικό σας brand awareness .

Ενισχύστε το local search της επιχείρησης σας.

Βεβαιωθείτε πως η επιχείρηση σας βρίσκεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google όταν οι πελάτες σας ψάχνουν παρόμοιες επιχειρήσεις με την δική σας, στην περιοχή σας.

Για παράδειγμα εάν διαθέτετε κατάστημα με οπτικά είδη στην Θεσσαλονίκη, βεβαιωθείτε πως οι πιθανοί πελάτες σας θα σας βρουν στις πρώτες θέσεις της Google όταν ψάξουν “οπτικά είδη Θεσσαλονίκη”. Μια κίνηση που θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις του eshop σας στα ύψη!

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό σας και να κατακτήσετε την κορυφή της Google.

Εμείς στην Webone με την πολυετή μας εμπειρία και τα εξειδικευμένα μας στελέχη, δημιουργούμε και υλοποιούμε για εσάς μια πλήρως αποτελεσματική στρατηγική Seo marketing, που θα φέρει το eshop σας στην κορυφή της επισκεψιμότητας και των πωλήσεων.

Όχι μόνο κατασκευή eshop αλλά και αύξηση των πωλήσεων μέσα από την αύξηση της επισκεψιμότητας που θα έχετε κατακτώντας τις πρώτες θέσεις στην Google.

Στοιχεία επικοινωνίας
https://webone.gr/
Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 41, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 2310 254007
Email: info@webone.gr

Προηγούμενα ΘΕΟΝΗ Δελτίο Τύπου: Πηγή Ζωής για την Καρδίτσα
Επόμενα Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟ RAPID TEST COVID19 ΤΗΣ ARATOSMEDICA