Τρόποι προφύλαξης από τις Λοιμώξεις και τις Ιώσεις


ιώσεις και λοιμώξεις

Είναι το κρύο τσουχτερό τις τελευταίες ημέρες. Όλος ο κόσμος είναι κλεισμένος κάπου και προσπαθεί να προφυλαχθεί από τον χιονιά. Άνθρωποι συγκεντρωμένοι σε διάφορα κλειστά σημεία, ανταλλάσουν απόψεις, αλλά και μικρόβια ασυστόλως. Οι ιώσεις, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο αυτή την εποχή, οι οποίες μερικές φορές, φτάνουν ακόμα και στο σημείο να δημιουργήσουν το έδαφος για μια ενοχλητική, επώδυνη, έως και επικίνδυνη λοίμωξη.
Καταρχάς πρέπει να εξετάσουμε τι ακριβώς σημαίνουν αυτές οι δύο ορολογίες. Φυσικά και όλοι ξέρουν λίγο πολύ, αλλά ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων δεν ξέρει ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Δεν είναι τόσο περίπλοκο και θα προσπαθήσουμε να τα εξηγήσουμε με απλά λόγια.

Λοίμωξη

Η λοίμωξη δεν είναι άλλο από μια πλειάδα μικροβίων, τα οποία συγκεντρώνονται σε σημεία, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα υπήρχαν. Μέσω της τοξικότητας τους, προκαλούν φλεγμονή, η οποία διαφοροποιείται, ανάλογα με την κλινική εικόνα της εκάστοτε λοίμωξης.

Μπορεί να προκληθεί από οτιδήποτε όπως βακτήρια, μύκητες, ιούς ή παράσιτα.

Ίωση

Ίωση ονομάζεται η ασθένεια που προκαλείται στον οργανισμό όταν προσβάλλεται από κάποιον ιό. Ιοί είναι εκείνοι οι μικροί παθογενετικοί παράγοντες που μολύνουν τα κύτταρα, μετατρέποντάς τα στο δικό τους γενετικό υλικό.
Χρησιμοποιούν, δε, τους μηχανισμούς αντιγραφής των κυττάρων, για να πολλαπλασιαστούν .

Το πρόβλημα βέβαια σε μια ασθένεια δεν είναι οι μικροοργανισμοί που τόσο τους ενοχοποιούμε τελευταία. Ο ίδιος ο Παστέρ,ο ΄΄Πατέρας της Μικροβιολογίας΄΄,είχε δηλώσει λίγο πριν τον θάνατό του ότι δεν φταίνε οι μικροοργανισμοί, αλλά το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Και δεν είχε άδικο. Έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι το σώμα μας περιέχει πιο πολλούς μικροοργανισμούς από κύτταρα (ναι ακριβώς!) και οι οποίοι υπάρχουν για να συνθέτουν βιταμίνες, να βοηθούν στην πέψη, να ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Όταν όμως , λόγω κακής διατροφής και στρες, τοξινωθεί ο άνθρωπος και διαταραχθεί η ισορροπία των βακτηρίων στο σώμα, τότε πέφτει και το ανοσοποιητικό με αποτέλεσμα να μπορεί εύκολα να τον προσβάλει ένας μικροοργανισμός και να προκληθούν από ήπια ως έντονα συμπτώματα.

Μην ανησυχείτε όμως. Υπάρχει τρόπος να αποφευχθούν όλα αυτά. Η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη. Όλα ξεκινούν από τη φύση. Το μυστικό για την πρόληψη όσον αφορά στις ιώσεις ή σε οποιαδήποτε λοίμωξη, έρχεται κατευθείαν από τη φύση.

Όλα ξεκινούν από τη διατροφή, που επιλέγει να κάνει ο κάθε άνθρωπος. Σύμφωνα με την σωστή διατροφή, θωρακίζεται αναλόγως και ο οργανισμός. Αν ο οργανισμός είναι εξασθενημένος, λόγω κακής διατροφής, είναι φυσικό και επόμενο να προσβάλλεται από ιούς πολύ πιο εύκολα. Βρίσκουν οι ασθένειες πρόσφορο έδαφος. Βέβαια ένας τοξινωμένος οργανισμός χρειάζεται αποτοξίνωση και αυτό ακριβώς κάνει και ένα κρυολόγημα, μέσω των εκκρίσεων καθαρίζει και εξυγιαίνει το σώμα.

Δεν είναι όμως η διατροφή, ο μόνος τρόπος πρόληψης. Κάπου εδώ, επεμβαίνει δυναμικά για ακόμη μια φορά η Ολιστική Ιατρική. Στην Ολιστική Ιατρική, εξετάζεται καθολικά ο ασθενής, για να διαπιστωθούν οι λόγοι για τους οποίους, είναι επιρρεπής στις ασθένειες. Οι λόγοι δεν είναι απαραίτητα σωματικοί. Μπορεί να είναι ψυχολογικοί ή ακόμα και πνευματικοί. Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία, ως γνωστόν, της Ολιστικής Ιατρικής. Εξετάζει τον ασθενή στο Όλον του και όχι το μεμονωμένο κρούσμα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε ασθένεια στη ρίζα της. Μόνο αν βρεθεί η αιτία πρόκλησής της, μπορεί να εξαλειφθεί και ίσως να μην ξαναεμφανιστεί ποτέ ή τουλάχιστον να περιοριστούν οι περιπτώσεις στο ελάχιστο.

Με μια επίσκεψη στο ιατρείο μας που ασχολείται με την Ολιστική Ιατρική, θα αντιληφθείτε αμέσως την επίδραση που έχει η μέθοδος της Ολιστικής Ιατρικής, σε όποιο πρόβλημα υγείας και να σας ταλαιπωρεί. Γιατί ο άνθρωπος είναι πολυδιάστατο ον και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε.

Προηγούμενα Social media και γιατί πρέπει να τα χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις
Επόμενα Inbound marketing για ξενοδοχειακές μονάδες